Lensmann Terje Krogstad opplyste på en pressekonferanse mandag formiddag at ektemannen ringte inn til politiet på formiddagen lørdag 30. desember. Hun ble sist sett i totiden et drøyt døgn tidligere.

– Det ble ikke vurdert som akutt eller bekymringsfullt og derfor ble det ikke satt i gang noen leteaksjon, sier Krogstad.

– Vi fikk en ny melding på søndagen. Da ble en leteaksjon iverksatt umiddelbart, opplyser Krogstad.

Han sier lydfilen fra samtalen ektemannen hadde med politiet allerede lørdagen, er lagret, og at de i etterkant skal se nærmere på om politiet har gjort noe kritikkverdig i forbindelse med denne oppringingen.

Ifølge NRK er ektemannen kritisk til at politiet ikke reagerte raskere da han meldte henne savnet første gang.

Ingen mistenkt

36-åringen forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Hun forsvant etter at hun hadde kommet hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Politiadvokat André Lillehovde Van der Eynden opplyste på pressekonferansen at Janne Jemtland fortsatt har status som savnet, og at det ikke har vært noen vesentlig utvikling i saken siden søndag.

– I det ligger da at vi ikke har lokalisert Janne Jemtland. Hun er ikke funnet og har fortsatt status som savnet. Vi har heller ingen mistenkte eller siktede i saken per nå, sier han.

Blodspor

Politiet fant torsdag og lørdag blodspor i snøen i veikanten på to steder i området ved Lillehaugveien og Ånerudveien, som har vist seg å stamme fra den savnede kvinnen. Blodsporene ble funnet rundt en kilometer fra hverandre.

Blodsporene har styrket en av teoriene politiet jobber med – at Janne Jemtland kan ha blitt påkjørt.

– Etter at vi gjorde funnene gikk vi over til å definere dette fra ren savnetsak til en sak hvor det har skjedd noe. Noe har tilstøtt Janne Jemtland og vårt hovedmål er å finne ut hva som har skjedd. Vi jobber bredt og holder alle teorier åpne. Vi har også god bistand fra Kripos i dette arbeidet, sier politiadvokaten.

– Vi håper å finne Janne Jemtland i live, understreker Van der Eynden.

Omfattende arbeid

Politiet forteller om et omfattende etterforskningsarbeid, med vitneavhør, rundspørringer og med svært mange tips fra publikum. Søkene i nærheten av Brumunddal sentrum der det er funnet blod fra 36-åringen, er avsluttet.

– Men de tekniske undersøkelsene foregår fortsatt. Våre kriminalteknikere gjør sporsikring også andre steder, sier politiadvokaten.

Politiet forsøker nå å systematisere informasjonen de får inn for å skaffe oversikt over hva som skjedde natten til 29. desember. Siste tegn fra kvinnen er en registrering på 36-åringens mobiltelefon klokken 5.50 i Brumunddal sentrum samme natt.

– Vi har fått lite eller svært begrenset informasjon om bevegelser som Janne Jemtland måtte ha foretatt seg den natten. For oss er det svært interessant å kartlegge hvem som kan ha vært i området fra cirka klokken 2 til morgenen den 29. desember. Vi har fått mange tips, senest i dag, sier etterforskningsleder Trond Blikstad.

Dashbordkamera

Lensmann Terje Krogstad ber for eksempel folk som har kjørt i Brumunddal sentrum og som kan ha tatt opp video med dashbordkamera, om å melde fra til politiet.

– Noen kan ha vært ute og kjørt den natten og lagret video fra et dashbordkamera som vi kan være interessert i, sier han.