Politiet: Far og sønn døde av skuddskader

Tente lys og minneord er lagt ned ikke langt fra boligen til 13-åringen som fredag ble funnet død sammen med sin far i Elverum.

Tente lys og minneord er lagt ned ikke langt fra boligen til 13-åringen som fredag ble funnet død sammen med sin far i Elverum. Foto:

Den foreløpige obduksjonsrapporten av de to som ble funnet døde i en bolig i Elverum fredag kveld viser at begge døde av skuddskader.

DEL

Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

Politiet mener å ha kontroll på våpenet som ble brukt. Våpenet er registrert på mannen i 40-årene.

Politiets hovedteori er at det dreier seg om drap og sjøldrap, og at det er mannen i 40-årene som har tatt livet av sin 13 år gamle sønn før han tok sitt eget liv.

Fant brev

Politiet har også gjort funn av et brev på stedet som underbygger øvrig etterforskning knyttet til dødsfallene.

– Etterforskningen pågår fortsatt for fullt for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sier politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt i pressemeldingen.

Fredag kveld fikk politiet en bekymringsmelding fra en nærstående av familien, som da ikke hadde klart å komme i kontakt med mannen i 40-årene.

Østlendindingen har også vært i kontakt med advokat Iren Johnsen, som på vegne av advokat Odd Henning Svalheim ivaretar oppdraget som bistandsadvokat for den drepte 13-åringens mor.

– Familien står i en ekstrem situasjon og den er fryktelig tøff å takle, sier Johnsen til Østlendingen.

Rystet lokalsamfunn

Dødsfallene i Elverum har rystet lokalsamfunnet i Elverum. Mandag ble det holdt minnestunder for den drepte 13-åringen på Kirkeby oppvekstsenter og Elverum ungdomsskole.

– Det var en fin minnestund for 13-åringen, en sterk opplevelse å være med på. Ungene snakket varmt om han, han var en omsorgsfull gutt som var godt likt. Gutten hadde det godt på Kirkeby, sa utdanningssjef Tord Arnesen til Østlendingen i går.

Venner av 13-åringen hadde også markert sin sorg der 13-åringen bodde. I vegkanten ved politisperringen var det lagt ut et stort rødt hjerte, det brant gravlys og det var lagt ut brev i plastmapper til den avdøde vennen.

Artikkeltags