– Målet er å kunne helbrede all kreft

FOREDRAR: Olav Erich Yri er lege og spesialist på kreftsykdommer.

FOREDRAR: Olav Erich Yri er lege og spesialist på kreftsykdommer.

Artikkelen er over 2 år gammel

NORD-ODAL: – Målet er at all kreft skal kunne helbredes, men i mellomtiden skal vi gjøre vårt for dem som må leve med uhelbredelig kreft.

DEL

Berit Jevnaker, distriktssjef i Kreftforeningen, inviterer torsdag kveld til folkemøte i Milepelen i forbindelse med Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon «Krafttak mot kreft». Temaet for årets aksjon er den uhelbredelige kreften.

–I 2015 fikk nesten 32.600 nordmenn kreft.

- Formålet med årets aksjon er å gi pasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal vi oppnå gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende. det ultimate målet er jo at vi skal kunne helbrede alle former for kreft, men inntil det skjer må vi gjøre vårt for at pasientene med uhelbredelig kreft får et levelig liv, sier hun.

Pengene som kommer inn via «Krafttak mot kreft» i år vil gå uavkortet til Vardesentrene, kreftkoordinator og velferdsteknologi, klinisk forskning på livskvalitet, helsetjenestekvalitet, livsforlengende behandling og smertelindring.

Foredragsholderen i Milepelen kommer selv fra Nord-Odal, er lege og spesialist på kreftsykdommer. Olav Erich Yri er i dag avdelingssjef ved Akershus universitetssykehus.

Artikkeltags