– Vi, altså russen, har bestemt at overskuddet som kommer fra russerevyen «Skjerp deg!» går til Kreftforeningens aksjon, sier Tara Solli, én av revysjefene.

– 1200 personer så oss, vi er fortsatt litt overveldet!

Se bildene fra russerevyen «Skjerp deg!» HER

En stor produksjon

Til sammen 90 avgangselever fra Skarnes videregående skole, Sentrum videregående skole og Øvrebyen videregående skole var med på den store teaterproduksjonen.

– Førsteutkastet av revytekstene var ferdig til høstferien og vi øvde intenst i to måneder fram til premièren, sier Tara Solli.

 

– «Krafttak mot kreft"-konserten arrangeres av Øvrebyenrussen 2018 hos Kulturkollektivet. Russen brukte lokalene deres da vi øvde inn revyen, sier Tara Solli og legger til:

– Senere i vinter går vi på dørene til folk med bøsser under Kreftforeningens aksjon.

Aksjonen «Krafttak mot kreft» har vært arrangert de to første ukene i mars hver eneste år siden 2006.  I følge Kreftforeningen har russen og andre frivillige samlet inn til sammen over 260 millioner kroner.

– Vi håper selvsagt at så mange som mulig kommer på konserten lørdag, slik at vi får inn så mye som mulig til «Krafttak mot kreft». Folk kan betale en minstepris på 50 kroner, eller vippse i døra. Vi har åpen bar og kjører 18 års aldersgrense, sier Tara Solli.

"Krafttak mot kreft"

  • Konsert med Vilde Andreassen, Kenneth Norum, Mari Østlid, Vingespenn med flere til inntekt for aksjonen "Krafttak mot kreft".
  • Kulturkollektivet, Kongsvinger, lørdag fra 19.00, 18 års aldersgrense.
  • Arrangør er Øvrebyenrussen 2018.