– Showet blir spektakulært, lover Pål Tømmerhoel.

– André kjører opp på og hopper fra ei rampe. 10–12 meter over bakken blir det både saltoer, roteringer og andre triks.

Tømmerhoel er ansvarlig for Andrésjansen, Villas eget veldedighetsprosjekt.

– Etter at vi startet opp med Andrésjansen i Norge i fjor, har vi fått en mengde henvendelser fra masse flotte mennesker, forteller André Villa selv.

– Deriblant fra Marit Bjørnerud, som på vegne av sin motorinteresserte sønn Oliver fortalte om brannen på Korsmo skole. Hun lurte på om jeg ville holde show for elevene.

Gleder seg

– Det synes jeg var så flott gjort, så i neste uke er jeg på plass på Skarnes. Jeg gleder meg til å treffe Oliver og resten av gjengen, fortsetter Villa.

Over 100 søknader kom inn i denne runden av Andrésjansen. Marit Bjørnerud er strålende fornøyd at det var nettopp hennes sønn som ble vinner.

– Gleden var stor da vi fikk telefonen om at André Villa kommer til Skarnes. Dette er en once in a lifetime-opplevelse.

Hun hadde nesten glemt søknaden hun sendte inn på vegne av sin ni år gamle sønn.

– Han begynte med motocross i fjor, og Villa er et stort idol, forteller Marit Bjørnerud.

– De gjorde en forskjell

Onsdag i neste uke er det altså duket for et storstilt show på Skarnes, og alle elevene ved Korsmo skole blir invitert.

– Lokale og velvillig krefter har stilt travbanen til disposisjon. Vi kommer med stillas, rampe og annet utstyr, og planen er at André og to andre kjørere deltar, forklarer Pål Tømmerhoel.

– En halvtimes tid blir det aktiv kjøring, og showet er veldig publikumsvennlig.

André Villa selv forklarer at han ønsker å gi noe tilbake.

– For mange år siden reiste jeg ut fra den lille bygda Vågå for å bli verdens beste freestyle motocrossfører. Eventyret tok meg fra USA til Spania, og fra Moskva til Rio.

– Jeg vant, men gikk også skikkelig på trynet! Men uansett hvordan det gikk, var det alltid noen som sørget for at jeg holdt beina på bakken eller kom meg på føttene igjen. Dette var hverdagshelter som gjorde en forskjell i livet mitt. Andrésjansen er mitt veldedighetsprosjekt og min mulighet til å takke for all hjelp jeg har fått ved å gi noe tilbake til hverdagshelter og folk som virkelig fortjener en oppmuntring.