– Ja, vi trenger skolekorpset

NÅ ER VI HER: Disse vil ha skolekorps i Kongsvinger. – Alle må dra i samme retning og foreldreengasjement er alfa og omega, er konklusjonen etter møtet i Scene U.

NÅ ER VI HER: Disse vil ha skolekorps i Kongsvinger. – Alle må dra i samme retning og foreldreengasjement er alfa og omega, er konklusjonen etter møtet i Scene U. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Dette er starten på det som skal bli Kongsvinger skolemusikk. Veien er lang og flere foreldre og barn er velkomne.

DEL

Foreldreengasjement og enda flere rekrutteringsmøter på Scene U, slik skal Kongsvinger skolemusikk langsomt reise seg.

– Vi skulle hatt enda flere her i kveld, men vi gir oss ikke. Vi vil ha skolekorpset tilbake, vi trenger det, mange har savnet skolekorpset og vi må få dette til, sa Dagfinn Sve i Glommasvingen Janitsjar og så utover forsamlingen.

– Vi skal gjøre noe ingen har gjort før, bygge opp et korps som ikke finnes. Dette skal vi klare, sa Harald Moen, «Mr. Korps» fra Nord-Odal representerte korpsbyggertjenesten i Norges Musikkorps Forbund.

Prøve selv

– Jeg kan stille med tre barn, sa Titti Vårdal Olsen kjapt. Hun og datteren Sofie meldte seg med en gang.

– Nå blåser du sånn, sa Jan Byfuglien og dro i trombonen sin mens Sofie blåste.

– Jeg spiller trompet, sa hun da Jan roste munnstillingen hennes.

– Vi må møte ungene der de er. Vi dro og viste fram instrumentene til de eldste ungene på SFO, så fikk de prøve, deretter hadde vi et møte med foreldre. Foreldre er og blir den viktigste ressursen, sa Christina Bukaasen, hun representerte Brandval skolemusikk som har både voksne og unger i korpset.

Både Magnor skolekorps og Skotterud skolekorps ble bygget opp på samme måte for snart 40 år siden, foreldre som engasjerte seg og fikk ungene interesserte. De lever i dag som Eidskog skolekorps.

Etter manges mening er det å prøve instrumenter selv, lage heftige lyder og se hvordan alt virker, slå løs på trommer, dra på en trombone, en sikker vinner for interesserte unger.

LES OGSÅ: Vi vil ha skolekorps igjen.

La jungeltelegrafen gå

– Vi har mange muligheter, men vi møtes allerede neste torsdag på samme tid og på samme sted, la jungeltelegrafen nå, sa Dagfinn Sve.

– Rom ble ikke bygget på en dag, tidligere dirigent Øyvind Torgersen?

– De sier så! Instrument- og noteopplæring kan gå parallelt, da lærer barna best, sa han.

Medlemmene i Veterankorpset og Glommasvingen Janitsjar kan stille med erfarne voksne og Scene U og kulturskolen kan stille med instrumenter og øvingslokaler i Scene U framover:

– Kontakt meg, alle som er interesserte i korps de 354 andre dagene i året og ikke bare 17. mai, sa Dagfinn Sve.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken