Når du kan oppleve Mozarts Requiem i kulturkirken i Hof søndag, er det et nytt kultursamarbeid i Hedmark.

Korets dirigent Ole Karsten Sundlisæter sier det slik:

– Hedmarken Symfoniorkester holder et høyt nivå, og det er naturlig å søke samarbeid med de musikkreftene som finnes i regionen.

Samarbeidet betyr at konserten spilles to ganger. I Vang kirke lørdag kveld og i Hof kirke søndag kveld.

Kortreist musikkopplevelse

– Vi øvde sammen for første gang torsdag kveld, og det gikk veldig bra. Dette er veldig, veldig gøy, sier Agnete Bekkesletten i Hof oratoriekor.

Hof oratoriekor er satt sammen av korsangere i tidligere Hof menighetskor og prosjektkoret som ble startet av tidligere kantor Helge Vikjord. Med korsangere fra store deler av distriktet; Grue, Kongsvinger og Elverum. Bekkesletten forteller at det ikke er slik at du er bundet til å synge i koret hele året igjennom.

– Når vi avslutter dette prosjektet søndag, er alle fristilt. Så – på tirsdag – tar vi fatt på forberedelsene til juleoratoriet, som er Bachs juleoratorie. Vi har som målsetting å framføre alle de store kirkemusikkverkene, og vi er kjempeheldige som har en svært dyktig dirigent og kompetent musiker i Ole Karsten Sundliseter, sier Bekkesletten.

Samarbeid

Blant solistene finner vi den lokale sopranen Eva Vermundsberget fra Åsnes Finnskog og mezzosopranen Marianne Bye-Granheim fra Eidskog. Baryton Andreas Skei er fast ansatt i operakoret ved Den Norske Opera & Ballett. De tre ovennevnte solistene har samarbeidet med Hof oratoriekor eller Hedmarken symfoniorkester tidligere, mens tenoren Ola Marius Ryan samarbeider med nevnte kor og orkester for første gang.

Kulturkirken i Hof er et samlebegrep for flere kor som er tilknyttet Hof kirke; Hof kammerkor, Hof ungdomskor og Solør barnegospel i tillegg til Hof oratoriekor.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Hedmarken Symfoniorkester er et regionalt orkester hvor musikerstammen består av musikere fra Hedmark.

– Dette er musikk som er lett å like og det svinger av dette flotte stykket som er ett av Mozarts mest kjente og beundrede verk. Dette er en folkelig variant av kirkemusikk og kan være noe for alle, også de som til vanlig ikke hører på klassisk musikk. Konserten varer bare en time. Den tiden kan folk ta en pause fra sommersola for å oppleve musikk på et godt nivå, sier Agnete Bekkesletten.