Gå til sidens hovedinnhold

Konserter hver torsdag hele juni

Artikkelen er over 2 år gammel

KONGSVINGER: Vinger kirke trår til med torsdagskonserter hele juni. Først ute er folkekjære Birgit Brinck og hennes vokalelever.

Sjangerbredden er stor; enten du liker pop-/visesang, jazz, klassisk eller opera, vil du finne noe som passer for deg, sier kantor Berit Billingsø, som selv avslutter konsertrekken sammen med sopran Ingegjerd Bagøien Moe den 27. juni.

Allerede torsdag denne uka er det Birgit Brinck med venner som står for musikalske opplevelser i Vinger kirke. Hennes sommerkonserter er tradisjon, og hun har med seg sine elever, både barn og voksne. Repertoaret spenner fra Birgits egne låter via Marius Müllers og Lillebjørn Nilsen til keltiske toner.

13. juni er det jazzkonsert med Sigurd Hole og hans kontrabass. Både norsk folkemusikk og klassisk ligger i bunnen for hans musikk, og kveldens program har han kalt «Elvesang», en hyllest til naturen.

Kirkemusiker og klavermester Svein Amund Skara er en hyppig gjest i Vinger kirke, med både orgel- og klaverkonserter. På konserten 20. juni framfører han musikk både av Chopin, Franz Liszt og Beethoven.

 

Kommentarer til denne saken