Husker du SKRUK? Fredag synger de her i distriktet

Til hof kirke: SKRUK – Sunnmøre kristelege ungdomskor med sin legendariske dirigent Per Oddvar Hildre har konsert i Hof kirke fredag kveld.foto: skruk

Til hof kirke: SKRUK – Sunnmøre kristelege ungdomskor med sin legendariske dirigent Per Oddvar Hildre har konsert i Hof kirke fredag kveld.foto: skruk

KONGSVINGER: De sang seg inn i nordmenns hjerter allerede på 70-tallet. Fredag synger koret i Hof kirke.

DEL

Den legendariske dirigenten Per Oddvar Hildre med sitt lange skjegg og sin rause mage, ble raskt landskjent for sin måte å drive korsang på, med impulser og samarbeid med kor og musikksjangrer fra hele verden.

Koret har vært aktivt siden 1973, hele tiden med samme dirigent.

Mange husker nok SKRUKs samarbeid med musikere fra Andesfjellene, med panfløyter, og for samarbeidet med det norske gladjazzbandet Ytre Suløen.

I Hof kirke fredag lover SKRUK – Sunnmøre kristelege ungdomskor – et musikalsk koldtbord, med sanger fra New Orleans-gospel og norske folketoner til urkirke-musikk, salmer fra bedehuset i ny innpakning, og sanger fra sin seneste cd-utgivelse.

– Dette er en sjelden mulighet. Dirigenten og bamsen Per Oddvar Hildre er en korprofil av en annen verden, som er fascinerende å oppleve, sier Øystein Bjørkli på vegne av Hof kulturkirke, som står som arrangør.

– Kirkerommet her er dessuten et suverent konsertlokale, sier han.

Skulle du ikke ha mulighet til konserten i Hof kirke fredag kveld, har koret også konsert i Ullensaker kirke søndag.


Artikkeltags