Kongsvingerbanen var stengt

Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUM/FET: En signalfeil førte til at Kongsvingerbanen var stengt mellom Fetsund og Sørumsand.

DEL

– Det er stengt for trafikk mellom Fetsund og Sørumsand på grunn av en feil som hindrer oss i å gi grønt lys, meldte Bane Nor på sine nettsider torsdag morgen.

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi organiserer busstransport mellom Fetsund og Sørumsand, opplyste NSB.

Nå skal alt være i orden igjen, men det er uansett få tog som går.

– Fra mandag 23.april til fredag 27. april mellom kl. 06.00 og 15.00 utfører vi arbeid på sporet mellom Kongsvinger og Fetsund. Strekningen stenges for trafikk, orienterer Bane Nor.

Og skulle du lure på hva som ligger i begrepet «signalfeil», her er forklaringen:

– Ordet «signalfeil»dekker ulike problemer med jernbanens infrastruktur. Signalsystemet reagerer på en hel rekke uregelmessigheter ved å gi rødt lys for å unngå at tog kjører i hverandre.

– Når systemet gir rødt lys fordi et eller annet har inntruffet, kalles hendelsen «signalfeil». Det signaliseres at alt ikke er som normalt, det er ikke trygt, og signalanlegget gir fra seg rødt lys - man har en «signalfeil».

– Alt fra en stein i sporvekselen til en sikring som har gått eller løv som har lagt seg i sporet resulterer i at systemet plukker opp dette som en uregelmessighet, skriver NSB på sine nettsider, med Bane Nor som kilde.

Saken oppdateres

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags