– Utbyggingen av godstrafikken på jernbanen i Innlandet er vedtatt, men vi må komme i gang med planleggingen. Uten planer kan det ta lang tid, og derfor vil vi bruke 10 millioner kroner til planleggingen av elektrifisering mellom Hamar, Elverum og Kongsvinger neste år.

I tillegg vil vi bruke 15 millioner kroner på å forlenge og forbedre krysningsspor på Galterud stasjon, i tillegg til de krysningssporene som allerede er vedtatt på Kongsvingerbanen, sier stortingsrepresentant Karin Andersen, og henviser til at SV har vedtatt sitt alternative statsbudsjett for 2018.

– Vi har snakket med fagetatene, og ønsker å komme så langt med godspakkeplanleggingen som det er praktisk mulig i 2018, sier Andersen.

SV vil også ha en raskere takt på utbedringen av jernbanenettet i Norge, deriblant Kongsvingerbanen, og løfter inn 1,1 milliard kroner mer til generelt vedlikehold enn hva regjeringen har lagt opp til.

I sitt alternative budsjett vil SV også gi mer til drift av kollektivtrafikk, bygge flere ladere for elbiler og styrke veiene i distrikts-Norge.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.