SV vil ha fart på godspakka i Innlandet

GODS: SV vil ha fortgang i planene om mer gods på jernbanen.FOTO: JENS HAUGEN

GODS: SV vil ha fortgang i planene om mer gods på jernbanen.FOTO: JENS HAUGEN

KONGSVINGER: SV vil ha fart på jernbanen, og vil bruke mer penger på elektrifisering og krysningsspor på Kongsvingerbanen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Utbyggingen av godstrafikken på jernbanen i Innlandet er vedtatt, men vi må komme i gang med planleggingen. Uten planer kan det ta lang tid, og derfor vil vi bruke 10 millioner kroner til planleggingen av elektrifisering mellom Hamar, Elverum og Kongsvinger neste år.

I tillegg vil vi bruke 15 millioner kroner på å forlenge og forbedre krysningsspor på Galterud stasjon, i tillegg til de krysningssporene som allerede er vedtatt på Kongsvingerbanen, sier stortingsrepresentant Karin Andersen, og henviser til at SV har vedtatt sitt alternative statsbudsjett for 2018.

– Vi har snakket med fagetatene, og ønsker å komme så langt med godspakkeplanleggingen som det er praktisk mulig i 2018, sier Andersen.

SV vil også ha en raskere takt på utbedringen av jernbanenettet i Norge, deriblant Kongsvingerbanen, og løfter inn 1,1 milliard kroner mer til generelt vedlikehold enn hva regjeringen har lagt opp til.

I sitt alternative budsjett vil SV også gi mer til drift av kollektivtrafikk, bygge flere ladere for elbiler og styrke veiene i distrikts-Norge.

Få ferske nyheter rett i mailboksen hver morgen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få ferske nyheter rett i mailboksen hver morgen.

Du får nattas hendelser, status på vær og trafikken og en kjapp oversikt over dagens viktigste hendelser.

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg her!

Artikkeltags