SISTE: Kongsvinger startby i Tour of Norway – stjernene kommer også til Solør

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag ble det avklart, fjerde etappe vil gå med Kongsvinger som startby på vei mot Brumunddal

DEL

Til sommeren kan folk i distriktet glede seg til sykkelfest når Tour of Norway etter en start i Kongsvinger skal forbi Brandval, Kirkenær, Flisa og Braskereidfoss på vei mot målgang i Brumunddal etter 218 mil. På Flisa er det også planlagt en innlagt spurt, hvor verdensstjernene skal få svi litt gummi.

19. mai vil 12 lag med syklister fra store deler av verden tråkke seg gjennom fylket i det som er den lengste etappe i Tour of Norways historie, blant disse er også laget til Edvald Boasson Hagen, Team Dimension Data.

Det har tidligere vært ventet at tourens fjerde etappe ville ta utgangspunkt i Kongsvinger som startby, og aktører som Interspons AS, selskapet bak Tour of Norway, har uttalt seg i byens favør.

Se presentasjon av etappen her

- Vi ser at vi kan få et spennende utgangspunkt med Kongsvinger som startby. Kanskje også med målgang en gang i framtida. Vi har i utgangspunktet Østlandet som nedslagsfelt, og vi ønsker å favne bredere i Hedmark enn vi har gjort de siste årene. Derfor er jeg overbevist om at vi kan få en veldig flott ramme rundt arrangementet, sa Anders Eia Linnestad i oktober Han er prosjektleder for sykkel i Interspons, selskapet som står bak rittet.

Artikkeltags