Multikulturell trenerstab

Nybakte Instruktører: Armi Sahafiha (14), Sindre Hirsch Sandvoll (14), Rufael Fitrui Wolday (15) og Mateusz Matulewicz (14) er spent på hvordan det blir i den nye jobben som svømmeinstruktører. Bilder: Anders Walberg Nilssen

Nybakte Instruktører: Armi Sahafiha (14), Sindre Hirsch Sandvoll (14), Rufael Fitrui Wolday (15) og Mateusz Matulewicz (14) er spent på hvordan det blir i den nye jobben som svømmeinstruktører. Bilder: Anders Walberg Nilssen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Halvparten av instruktørene i Kongsvinger Svømmeklubb har innvandrerbakgrunn.

DEL

– Jeg tror det kan hjelpe på rekrutteringen blant minoritetsbarn at de har andre innvandrere som trenere. Jeg håper at vi kan være et forbilde for andre minoritetsbarn, og vise at hvor du kommer fra ikke spiller noen rolle, forteller den nyutdannede svømmeinstruktør Armita Sahafiha (14).

Grunnen til at den iranske jenta meldte seg på helgas instruktørkurs er at hun ønsker at andre barn skal få oppleve den samme gleden som hun har opplevd gjennom sine seks år med svømming.

Trengte instruktører

– Kongsvinger Svømmeklubb trengte flere instruktører. Derfor for bestemte vi oss for å invitere intresserte fra hele distriktet til et 20-timers svømmeinstruktørkurs i helga, forteller svømmeskoleansvarlig Bente Ovlien.

Klubben fikk god respons, og 15 interesserte med seks ulike nasjonaliteter meldte seg på for å få opplæring fra Norges Svømmeforbunds (NSF) representant Audhil Køhl.

– Med de fire nyutdannede instruktørene er nå halvparten av våre instruktører innvandrere og det synes vi er veldig bra. Det skaper et rikt mangfold i klubben, noe vi er veldig stolte av.

Ildprøven

Allerede på mandag, dagen etter de er ferdig utdannet, er de nyutdannede instruktørene klare til å lære bort svømmeferdigheter til distriktets mange svømmeinteresserte barn.

De nybakte svømmeinstruktørene Armita (Iran), Sindre (halvt tysk), Rufael (Eritrea), og Mateusz (Polen) er spent på hvordan det blir å lære bort lek i vann og svømmeferdigheter for første gang.

– Jeg er ganske spent på hvordan jeg kommer til å bli tatt imot av ungene, men jeg gleder meg mest. Svømming er noe jeg elsker å drive med, så å få lønn for å lære bort svømming til andre er midt i blinken for meg, forteller Rufael.

Vennen Sindre er helt enig.

Artikkeltags