Gå til sidens hovedinnhold

Et godt Kongsvinger-år for NTG

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: NTGs oppsummering av skoleåret 2014/2015 stiller Kongsvinger i et godt lys.

Forrige uke takket elevene ved NTG Kongsvinger for seg og tok sommerferie. I den sammenheng oppsummerte gymnaset (på landsbasis) hva skoleåret hadde brakt med seg.

Kongsvinger-eleven, Sebastian Langbakk fra Lier, stakk av med det beste vitnemålet. På arket sto ikke mindre en 18 seksere oppført av 22 mulige. Langbakk ble også norgesmester i løpet av vinteren.

– Det har skjedd før, men det er ganske sjeldent at noen gjør det det så bra både på og utenfor skolen. Det er en veldig bra prestasjon og derfor fikk han prisen årets elev hos oss på Kongsvinger, sier sportsdirektør Åge Steen som ser etter tre kriterier til denne prisen; holdninger, skole- og idrettsprestasjoner.

Steen er veldig fornøyd at en av hans elever viser at det er mulig å gjøre det meget godt både på skolen og i idretten. Elevene ved NTG legger ned mange timer i trening og på reise, men det er altså mulig å få tid til å studere også. Det er dette NTG legger tilrette for, påpeker Steen.

Han ser tilbake på skoleåret i Storhallen som et godt år. De har hatt utøvere på landslag i alle de faste idrettene; dans, fotball, håndball, skyting og sykling. Det har også blitt tatt flere medaljer på internasjonalt nivå, men Steen kan ikke gi Glåmdalen en medaljeoversikt på stående fot.

– Et så godt år internasjonalt baner vei for andre og gir oss lærere referansepunkter. Vi ser hvor gode de beste er på den og den alderen, og vi ser hva de som når langt gjør for å komme seg dit. Det er viktig, sier Steen.

Sportsdirektøren ser også at skolen hans får et visst rykte av prestasjonene. 103 søkere har NTG Kongsvinger som førstevalg på søknaden. Dessverre for dem er det kun 35 plasser å ta av.

 

Det ble også et meget bra avslutning på NTG-årene for Nes-tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng. Langrennsløperne som har gått ved NTG Lillehammer stakk av med skolens gjeveste pris; Bogdans ærespris. Lotta vant også idrettsprisen på Lillehammer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.