Stortingsvalget nærmer seg med stormskritt. Hvis du fortsatt er litt usikker på hvordan du vil bruke stemmeretten, kan det være lurt å ta turen til auditoriet ved Sentrum videregående skole torsdag klokken 10.30.

Der skal det arrangeres torsdagslunsj, og politikere og personer fra næringslivet tar turen til gratisarrangementet for å debattere om mulighetene og utfordringene Kongsvingerregionen står ovenfor.

Høyskoleutdanning, offentlige arbeidsplasser, samferdsel, bioøkonomi og industripolitikk blir noen av temaene for dagen.

Erik Wold leder debatten

Erik Wold, som jobbet i NRK fra 1990 til 2014, skal lede debatten. Han skal holde styr på disse politikerne:

Magne Rydland (KRF), Karin Andersen (SV), Emilie Enger Mehl (SP), Johan Aas (FRP), Øystein Hanevik (MDG), Ole Frode Mikkelsgård (V), Tone Merete Sønsterud (AP) og Kristian Tonning Riise (H).

– Det er jo valg om bare noen få dager. Folk i Kongsvingerregionen er opptatt av å høre hva politikerne vil med distriktet, og det blir opp til meg å stille spørsmål og finne ut av det, sier Wold.

– Jeg har jo holdt en rekke debatter i området her tidligere. Blant annet et valgmøte i Eidskog for to år siden, som var kjempegøy. Så jeg har et visst inntrykk av hva som er utfordringene og hva som engasjerer folk i regionen, legger Wold til.

Forventer temperatur

Wold forventer at temperaturen kan bli høy under debatten.

– Det må vi regne med. Det er fire dager igjen til valget, og det er klart at det pågår en stemmejakt i innspurten. Og det er jo noen som ligger dårligere og bedre an enn de andre, sier Wold.

– Blant annet Tone Merete Sønsterud har et relativt utsatt mandag, og Karin Andersen fra SV. Det er mye som står på spill, sier Wold.

Vi sender direkte

Det er Byen Vår, KongsvingerRegionen og Hedmark Kunnskapspark/K+ som arrangerer lunsjen.

Hvis du ikke har muligheten til å ta turen, så kan du følge debatten direkte på Glåmdalen.