Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vil ha tips

Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER: Politiet har knappe opplysninger å komme med etter at en mann i 50-årene ble slått ned og drept i sitt eget hjem i Kongsvinger tirsdag ettermiddag. I en pressekonferanse viser politiet til at de innhenter informasjon og vil gjerne ha tips.

– En mann i 50-årene, bosatt i Kongsvinger sentrum, ble tirsdag ettermiddag utsatt for vold på sin bopel av en mann i 20-årene. Fornærmede ble kjørt til Kongsvinger sykehus av ambulanse, men livet stod ikke til å redde. Fornærmede døde av skadene han ble påført, skriver politiet i en pressemelding.

Klokken 16.40 tirsdag ettermiddag fikk AMK og Politiet melding om at en mann var slått ned på sin hjemmeadresse av en mann i 20-årene i Kongsvinger. Politiet og to ambulanser kom til stedet, men gjerningsmannen hadde da forsvunnet.

Ambulansepersonellet satte igang med hjerte- og lungeredning. AMK sendte også ut luftambulanse, men mannen var omkommet da den landet på Kongsvinger.

– Ambulansepersonellet foretok hjerte- og lungeredning uten respons. Da luftambulansen kom til Kongsvinger var personen bekreftet omkommet, sier vakthavende talsmann i Sykehuset Innlandet, Torvild Sveen til Glåmdalen.

Gjerningsmannen ble pågrepet rundt klokken 19.50 på en privat adresse i byen. Han er siktet og sitter i politiets varetekt.

Politet er i det de kaller en innledende fase av etterforskningen, og skriver i pressemeldingen at de avhører vitner og sikrer tekniske spor. Politiet i Kongsvinger har også fått bistand av KRIPOS i saken.

– Siktede vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag, skriver politiet i pressemeldingen.