Dette førte ham til NTNU, hvor han i dag studerer Industriell økonomi og teknologiledelse. Ved siden av studiene er Vegard Hansen en aktiv skøyteløper. På linja er det mange ambisiøse studenter, og for mange kan lesingen ta opptil 10 timer daglig.

– Saken er at jeg satser på skøyter ved siden av studiene, og derfor studerer jeg per nå bare 50 prosent og bruker derfor mindre tid enn klassekameratene på lesing. Likevel blir det mye jobbing, da det er et krevende studie, og jeg leser vel 5-6 timer om dagen i snitt.

Vet ikke hva han skal bli

Det sier seg selv at det harde arbeidet fra videregående skole har vært avgjørende for at Hansen i dag går på et så etterspurt studie. Gode vaner har kommet godt med til høyere utdanning, men på universitetet har han skrudd opp intensiteten enda et par hakk.

– Jeg har definitivt måttet bli mye mer strukturert etter videregående, da dette studiet krever veldig mye jobbing for å forstå stoffet.

Når det kommer til motivasjonen for å jobbe så hardt over tid, forteller Hansen at han av natur ønsker å prestere.

– Det handler jo om valgmuligheter og et ønske om å oppnå gode resultater på flere arenaer. Jeg er fortsatt ikke sikker på hva jeg skal bli, men nå har jeg alle muligheter åpne.

Søvn er viktig

Det er midt oppi eksamensperioden for mange. Hvordan dette skal takles er individuelt, men for Hansen er søvn essensielt.

– Utover å lese mye og være forberedt så mener jeg det er viktig å være klar i hodet på selve eksamen. Kvelden før eksamen prioriterer jeg faktisk en time ekstra med søvn framfor den siste lesingen.– Hva er din største frykt?

– Å skade meg, noe som kan ødelegge for skøytekarrieren.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Entusiastisk, ambisiøs og, om det ikke har kommet klart nok fram, en nerd.

– Hva er din favoritteiendel?

– Skøytene mine.

– Hva hadde du gjort om du fikk tilgang til en tidsmaskin?

– Solgt den.

– Heis eller trapp?

– Trapp.

– Hvis du skulle vært et dyr, hva ville du vært?

– And. Tenk å være det eneste dyret som kan svømme under og over vann, gå på land og fly!