Linn har vært interessert i hest så lenge hun kan huske, og hun forteller også at drømmen alltid har vært å ha sin egen hest. Andersen begynte på rideskole da hun var sju år gammel, og drev da med sprang og dressur. Det var først fire–fem år senere hun ble kjent med westernridning. Grunnen til at Linn fikk interesse for denne stilen, var først at moren hennes kjøpte seg en western-hest. Etter at hun hadde ridd denne hesten har hun ikke ridd noe annet enn western.

– Vi er seks ungdommer som er blitt trukket ut til å være med på VM. Vi har jobbet utrolig hardt og hatt mange timer på hesteryggen, forteller Linn.

Ungdomssamlinger

– Vi har ungdomssamling nesten hver måned der vi blir trent av en trener fra Belgia. Der møter det opp ungdommer som rir, fra hele Norge. Linn mener at alle jentene som er på landslaget, fortjener det.

Det er bare konkurranser om sommeren, og når vi konkurrerer så reiser vi på stevner i Sverige, Danmark og her i Norge. Mange av oss reiser også til Europa-mesterskap i Tyskland. Alle jentene på laget gjør det bra på stevner, og i NM i år så var det flere på laget som fikk gull, sølv og bronse i de forskjellige grenene.

Mye tid i stallen

– Før VM jobber vi iherdig. Vi på landslaget får utlevert konkurransedyktige hester når vi reiser ned til Australia. Vi reiser i god tid før stevnet så vi får tid til å bli kjent med hestene, og så vi får trent litt før selve VM starter. Treneren og teamlederen vår er med til Australia for å holde gruppen sammen og støtte utøverne.

Linn bruker flere timer i stallen hver dag, der hun trener, steller og gir mat til hesten. Uansett om hun har hatt en lang dag og humøret ikke er på topp, så er det alltid best å dra i stallen.

– Hva er din største frykt?

– Elg eller edderkopper.

– Beskriv deg selv med 3 ord:

– Nysgjerrig, omsorgsfull og sta.

– Hva er din favoritt eiendel?

– Hesten min.

– Hva hadde du gjort om du hadde hatt en tidsmaskin?

– Reist fram i tid for å se hvordan framtida mi blir.

– Heis eller trapp?

– Heis.

– Hvis du skulle vært et dyr, hvilket ville du vært?

– Katt!