Hun er ny GIVAS-leder

OVERTAR: - Jeg gleder meg til å lede GIVAS, sier Hanne Rolsdorph. Hun tiltrer allerede 1. juni. Foto: GIVAS

OVERTAR: - Jeg gleder meg til å lede GIVAS, sier Hanne Rolsdorph. Hun tiltrer allerede 1. juni. Foto: GIVAS

Artikkelen er over 5 år gammel

KONGSVINGER. Hanne Rolsdorph (39) er ny daglig leder i GIVAS. Hun har vært nestleder i selskapet siden 2010

DEL

Du har møtt henne før i GIVAS-systemet, Rolsdorph har vært avdelingsleder for plan og prosjekt.

– GIVAS har ansvar for verdens viktigste ressurs: Vann. Vi mener GIVAS leverer Glåmdalsregionens beste springvann. Det har en kvalitet de fleste i verden kan misunne oss. Jeg gleder meg til å lede dette viktige arbeidet hvor trygg håndtering av både drikkevann og avløpsvann er prioritet nummer én, sier Hanne Rolsdorph.

– Vannet er avgjørende for å ta vare på miljøet i regionen vår. Alt vann og avløp håndteres med avansert teknologi, som krever høy kompetanse blant medarbeiderne. Jeg syns det er spennende å skulle lede en av distriktets viktigste kompetansebedrifter, legger hun til.

Lokalt

Den nye lederen i GIVAS er utdannet sivilingeniør fra NTNU, hun har en mastergrad innenfor bygg- og miljøteknikk, tilleggsutdanning i «Ledningsnett og Renseteknikk vann og avløp».

Hun har vært tidligere gruppeleder i Det Norske Veritas.

Hanne Rolsdorph har et forhold til flere av GIVAS`eierkommuner. Hun bor i Grue og er oppvokst i Kongsvinger og Nord-Odal.

Styret i GIVAS har tilsatt Hanne Rolsdorph etter en grundig rekrutteringsprosess i samarbeid med eksternt rekrutteringsbyrå. Det var 18 søkere til stillingen.

Fire eierkommuner

GIVAS,Glåmdal interkommunale vann- og avløpsselskap, eier og drifter offentlige vann- og avløpsanlegg i eierkommunene Eidskog, Nord-Odal, Grue og Kongsvinger.

I tillegg har GIVAS egen anleggsavdeling som utfører vann- og avløpsprosjekter i egen regi og vegvedlikehold etter bestilling fra eierkommunene.

Selskapet har 44 årsverk, omsatte i 2014 for 91 millioner kroner og forvalter nærmere 400 millioner kroner i bokførte verdier.

Hanne Rolsdorphs forgjenger, Thomes Trømborg, har ledet GIVAS siden 2008. Trømborg er gått over i tilsvarende stilling som leder for Nedre Romerike Vannverk IKS og Nedre Romerike Avløpsselskap IKS.

Hanne Rolsdorph tiltrer mandag 1. juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken