I fjor var det Glommasvingen og Drum Ladies som delte prisen, mens det var KIL ski som fikk æren det første året prisen ble delt ut, i 2006. Det er ti år siden, og med andre ord jubileum i år.

– Tida går fort når en driver med noe koselig! slår DnBs Jan Egil Melby og KOBBLs Sven O. Nylænder fast. De spanderer kaffe og boller og har tent levende lys for journalisten, og gjort det riktig så trivelig selv.

Hyggelig oppdrag

Men så har de mye trivsel å se fram til:

– Dette er et veldig hyggelig oppdrag. Vi pleier aldri å være «i beit» for kandidater, og allerede har vi fått noen forslag, sier de to.

– Vi ønsker å løfte fram den eller de som gjør noe aktivt for trivsel, og det kan være enkeltpersoner, lag eller foreninger i Kongsvinger kommune Dette er en hederspris, sier Melby og Nylænder.

Trivselsprisen er ikke tenkt til dem som har en slik jobb i det daglige, den er ment for ildsjeler som bruker fritida, sier de to. Fristen er 31. desember, så du har hele adventstida til å tenke ut en kandidat.

Trivselsprisen består av et diplom tegnet av Alf-Kaare Berg, og et pengebeløp på 25 000 kroner. Ditt forslag på kandidat kan sendes til kobbl.no/trivselsprisen eller glomdalen.no/trivselsprisen. Det er DnB, KOBBL, Glåmdalen, Kongsvinger kommune og elevrådet på de videregående skolene som sitter i juryen og plukker ut finalistene og kårer en vinner.

Begrunnet svar

– Begrunn forslaget godt, og legg gjerne ved bildemateriale eller annet, sier de blide herrene Jan Egil og Sven, og minner om at bilder sier mer enn tusen ord. Og skulle du være «offline», er det mulig å henvende seg til dem med et gammeldags brev, og så.

Prisen blir delt ut på vinnerens «hjemmebane» i løpet av våren.