Samarbeid gir bedre tilbud

SAMARBEIDER: Kristin Lysen (f.v.) hos Frisklivssentralen og Eva Nyland og Bjørg Hansen fra Diabetesforbundet har gått sammen om å gi brukerne et enda bedre tilbud.

SAMARBEIDER: Kristin Lysen (f.v.) hos Frisklivssentralen og Eva Nyland og Bjørg Hansen fra Diabetesforbundet har gått sammen om å gi brukerne et enda bedre tilbud. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Mangel på frivillige gjorde at Diabetesforbundet i Kongsvinger og Eidskog mistet futten, men etter å ha inngått et samarbeid med Frisklivssentralen i Kongsvinger, ser det nå lysere ut.

DEL

– Vi har mye større tro på dette nå, så vi sendte to fra Frisklivssentralen på kurs til Oslo på vår regning for å lære om diabetes, forteller Eva Nyland, leder i Diabetesforbundet for Kongsvinger og Eidskog.

Åpent for alle

Frisklivssentralen Kongsvinger og Diabetesforbundet i Kongsvinger og Eidskog har etablert et tilbud for personer som har diabetes eller som står i fare for å utvikle diabetes og som ønsker eller har behov for å gjøre endringer med fokus på fysisk aktivitet og kosthold.

«Finn formen», som tilbudet heter, er et opplegg utarbeidet av Diabetesforbundet og er åpent for alle, enten du har diabetes eller bare ønsker å motiveres til sunnere levevaner.

Viktig og verdifult

Det er samhandlingsreformen som ligger til grunn for endel av behandlingen av diabetes og skal flyttes fra spesialhelsetjenesten og over til kommunene.

– For oss betyr det mye at vi har vært på det kurset og at vi nå samarbeider med diabetesforbundet, forteller Kristin Lysen, kostholdsrådgiver ved Frisklivssentralen i Kongsvinger.

– Å komme til et sted der det er en brukerrepresentant som kan gi veiledning og støtte, er viktig, og at brukeren treffer andre i samme situasjon er også verdifult, sier Lysen.

– Og vi i diabetesforbundet kan bidra med mye, vi har jo vært med lenge, sier Eva Nyland, som understreker at dette er et gratis tiltak.

Ta kontakt

– Det er bare å ta kontakt med oss i Diabetesforbundet om du lurer på noe, og man trenger ikke være diabetiker for å ta kontakt, sier Nyland som også vil rette en advarende pekefinger mot dem som leter etter svar om sykdommene på nett.

– Det står mye tull på mange sider. Bruk vår egen hjemmeside på diabetes.no, sier Nyland.

Artikkeltags