Gå til sidens hovedinnhold

Klassisk foto

Artikkelen er over 6 år gammel

KONGSVINGER: Motivene er ulike, men har samme foto-fokus. Rolf Rustad og Radek Drahny er månedens utstillere i Galleri Asbjørn.

Rolf Rustad omgis av Svalbards ville natur til daglig. Odølingen bor på Sander og oppholder seg store deler av året på Svalbard som anleggsarbeider.

I 2014 arbeidet han på Jan Mayen og noen av fotografiene er fra denne øde norske øya. Rustads fotografier spenner fra iskalde, enorme breer til nærbilder av bitte små blomster som blir veldig spesielle i permafrosten langt der nord.

Radek Drahny er tsjekker og arbeider i Krkonoše nasjonalpark i Tsjekkia, et landskap på grensen mellom Tsjekkia og Polen, her er store områder fredet.

– Jeg er en semiprofesjonell fotograf. Alt startet med min fars klassiske Weltax-kamera, sier han.

– Da jeg ble voksen, kjøpte jeg meg fullformat-kamera. Jeg arbeider med Canon og tar landskaps- og detaljbilder. Hvorfor stille ut her? For to år siden var jeg og min tsjekkiske kamerat på reise i Norge og vi stoppet i Kongsvinger for å møte vår gode venn Lisbeth Chumak.

– Vi besøkte norske nasjonalparker og vakre landskapsområder og byer. Resultatet av vår to uker lange fotoreise ser du på veggene i Galleri Asbjørn, sier Radek Drahny.

Kommentarer til denne saken