Lørdag kan alle musikkelskere, enten de liker heavy metal eller ikke, få oppleve Geoff Tate som i mange år var vokalist og keyboardist i  Queenrÿche som spilte progressiv metal og var blant de beste bandene i verden.

– De var blant annet oppvarmingsband for Metallica 1988 da de hadde konsert i Skedsmohallen, og det var der jeg oppdaget dem, og har jo 30-års jubileum jeg også – som fan av bandet, sier Stian Fossum og smiler.

– I 1988 ga Queenrÿche ut konsertalbumet «Operatium Mindcrime», i og med at det er 30 år siden så reiser Geoff Tate og gjør en spesialturné hvor han spiller låter fra dette albumet, sier Stian Fossum som har klart å få denne store kaliberen av en vokalist til Kongsvinger. På Vinger Hotell er det han på vokal og har med nye folk i bandet sitt. Han har lov til å spille Queensrÿche-låter, men har ikke lov til å kalle bandet for Queenrÿche.

Mange artister som var store på 80 og 90-tallet reiser ofte rundt og opptrer på mindre scener. Der treffer de kremen av dem som elsker deres musikk og samtidig blir det et intimt møte mellom artist og publikum. Slik er det også med Geoff Tate.

– Dette kommer til å låte kanonbra og her blir det gåsehud blant dem som elsker musikk, og samtidig får oppleve dyktige musikere, sier Stian og legger til at det er solgt et par hundre billetter, men tror likevel det skal gå an å få kjøpt billetter i døra også.

– Jeg har lest at mannen er veldig glad i rødvin. Har han det med på raideren sin?

– Jeg har ikke kontrakten på hva raideren inneholder, men rødvin sto der og den var ganske spesifisert. Dette er jo fordi han jobber med vin og er med på å utvikle ulike viner som en hobby.