Kongsvinger-økonomien er i rute

REGNSKAPSRAPPORT: Økonomisjef Malin Westby Skoglund.

REGNSKAPSRAPPORT: Økonomisjef Malin Westby Skoglund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Prognosen etter sju måneder er at årets Kongsvinger-regnskap kommer til å bli påfallende likt budsjettet.

DEL

Noen avvik er det på enkelte tjenesteområder, men plusser og minuser går nesten opp-i-opp – og prognosen fra økonomisjef Malin Westby Skoglund presenterte i formannskapet er at overforbruket ved kommende årsskifte totalt sett bare vil bli på drøyt 600.000 kroner. Det er ikke mye, tatt i betraktning at kommunebudsjettet for 2018 balanserer på snaut én milliard kroner.

Ikke uventet er det helsesektoren som har størst overskridelser fra januar til og med juli. 4,1 millioner ligger merforbruket på så langt.

Mangelen på ledige plasser ved institusjonene har som konsekvens at kommunen har måttet leie 22 sykehjemsplasser utenbys i sommer, henholdsvis i Våler og på Eidsvoll. Samlet er det brukt 10,8 millioner kroner på eksterne sykehjemsplasser, langt mer enn budsjettert.

At teknisk sektor har brukt nesten én milliion mer enn beregnet, skyldes særlig den kostbare snøvinteren.

Lyspunktene er flere: NAV holder seg trolig innenfor budsjettrammene, oppvekst har brukt 500.000 kroner mindre enn antatt, og det ligger an til en innsparing på halvannen million kroner for hjemmebaserte tjenester. I tillegg er det kostnadene til forsikring billigere enn man trodde, og renteutgiftene blir trolig tre millioner millioner lavere enn budsjettert.

Artikkeltags