– Fleksibelt utdanningstilbud er nødvendig

VIL SATSE: Karin Andersen (SV).

VIL SATSE: Karin Andersen (SV). Foto:

KONGSVINGER: Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) mener at fleksible utdanningstilbud er et viktig element i norsk distriktspolitikk.

DEL

Nylig samlet det nasjonale nettverket for fleksibel utdanning i Norge seg ved Høgskolesenteret i Kongsvinger for å drøfte erfaringer – og gi hverandre nye ideer og ny inspirasjon. Det liker Andersen.

– SV foreslår at desentralisert og fleksibel utdanning må være en bærebjelke i både distrikts-, velferds- og næringspolitikk framover, poengterer Andersen, leder i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité.

Nettopp kommunalkomiteen behandler i disse dager den nye stortingsmeldingen om distriktspolitikken i framtida

– Den er dessverre uten nye tiltak, og ikke mye til hjelp. Her må det satses og høyskolesektoren har vist vei, mener hun.

LES OGSÅ: Mange kom for å diskutere fleksibelt studietilbud

Sosialistisk Venstreparti (SV) foreslår at fylker og kommuner får egne midler til å legge til rette, kartlegge behov og koordinere denne politikken, og at høyskoler og universitet må få kompensert merutgifter.

– Det må være lett for folk, bedrifter og kommuner å kunne få økt og ny kompetanse. Nå må de andre partiene våkne og se at dette er bra på alle måter og noe en bare må sikre er på plass, understreker hedmarksrepresentanten.


Artikkeltags