Gå til sidens hovedinnhold

Det gror igjen langs elvebredden

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Fuktighet og varme får det til å gro godt i busk og kratt. Slik er det også langs Strandpromenaden. Snart er Glomma «borte».

Det er rart når man går langs en sti hver dag, men legger ikke merke til de små forandringene. Men at Glomma «blir borte» det legger vi merke til.

Ei dame som bruker promenaden hver dag, tipset oss om at det gror godt langs elvebredden. Hun lurte på om kommunen var klar over det? Et av poengene med promenaden er nettopp å kunne se Glomma.

Gjør som 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Avdelingsleder for park og idrett i kommunen, Svein Olav Lund, sier at de tenker ofte på Strandpromenaden, og har lagt merke til at det gror godt.

– Utfordringen vi har med å rydde langs elva er sikkerheten. Vi kan ikke slippe sommervikarene løs der med fare for at de kan falle ut i Glomma.

 

– Vi har planer om - enten neste år eller i 2019 - og rydde langs hele promenaden slik at busker og trær blir fjerne. Men når vi setter i gang med den jobben, må vi ha erfarne folk med motorsag og ryddesag som samtidig er godt sikret, sier Lund.

I sommer prioriterer kommunen å gjøre sentrum av byen pen. De som har den sommerjobben, gjør en glimrende jobb.

Kommentarer til denne saken