Kjøper opp lokal konkurrent: Blir dobbelt så stor

GÅR SAMMEN: ResultatRegnskap Kongsvinger kjøper Regnskapskontoret Glaamdal DA og Økonomikontoret Eidskog for å bli en større og mer slagkraftig enhet. Mats Stenseng (til høyre) er daglig leder i det nye selskapet, og Svein Nymoen ser fram til den nye hverdagen.

GÅR SAMMEN: ResultatRegnskap Kongsvinger kjøper Regnskapskontoret Glaamdal DA og Økonomikontoret Eidskog for å bli en større og mer slagkraftig enhet. Mats Stenseng (til høyre) er daglig leder i det nye selskapet, og Svein Nymoen ser fram til den nye hverdagen. Foto:

KONGSVINGER: ResultatRegnskap kjøper opp konkurrent, og blir dobbelt så stor. Nå skal de samlokalisere, og håper at den økte slagkraften kan føre til flere utvidelser.

DEL

– Dette er en endring jeg er veldig komfortabel med, og jeg gleder meg til å arbeide videre med regnskap uten lederansvar. Vi har hatt mye uformell kontakt de siste årene, og kjemien er veldig god, sier Svein Nymoen, som har vært majoritetseier og daglig leder i Regnskapskontoret Glaamdal DA i 27 år.

Han er 65 år, men har ingen planer om å pensjonere seg etter at selskapet hans nå altså blir en del av Resultat Regnskap.

Også Økonomikontoret Eidskog – der samme Svein Nymoen var hovedeier – på Magnor med én ansatt er med i den nye konstellasjonen. Planen videre er å beholde kontoret der.

Mats Stenseng (34) fortsetter som daglig leder i ResultatRegnskap, men i tillegg lyses det nå ut en stilling som faglig leder for å styrke kompetansenivået i selskapet ytterligere.

Samlokalisering

Nå blir de 12 ansatte – tidligere var det seks ansatte fordelt på to kontorer – i byen.

– Planen er å samlokalisere de ansatte i Kongsvinger sentrum i løpet av året, og vurderer egnede lokaler i disse dager. Finner vi noen med de rette kvalifikasjonene, er det heller ikke umulig at vi utvider arbeidsstokken, sier han.

Både Stenseng og Nymoen vektlegger at både de ansatte og kundene knapt kommer til å merke forandringer etter oppkjøpet og samlokaliseringen.

– Vi gjør det for å skape et bredere fagmiljø, og for å kunne utnytte ledig kapasitet bedre i de mest hektiske periodene. At vi går sammen til en større enhet er en naturlig utvikling slik kravene er blitt, mener de to.

For tidene endrer seg. Mens man tidligere nesten utelukkende brukte papirbilag som grunnlag, handler det nå stadig mer om digital dokumentasjon.

Stadig mer digitalt

– Kravene endrer seg, både når det gjelder hva kundene forventer – og hva myndighetene krever av dokumentasjon. I dag jobber vi med masse papirbilag, men utviklingen er at stadig mer dokumentasjon er digital – og der må vi tilpasse oss. Fordelen er at det er arbeidsbesparende, og dessuten er det enklere for kunden å få oversikt over eget regnskap.

– Vil en større enhet bety at det blir lettere å kjempe om større kontrakter?

– Ja, det kan det bli. I tillegg til tradisjonelle regnskapsansvar har vi også erfaring med å tilby mellomstore bedrifter tjenester som økonomisjef eller controller på deltid, og nå blir vi enda mer fleksible enn før. Det har vært en utfordring å finne kvalifisert arbeidskraft til ledige stillinger, men vi håper blant annet at arrangementet «Norges største reunion» om tre uker kan bidra til lettere rekruttering.

BAKGRUNN

* ResultatRegnskap omsatte for 4,9 millioner kroner i 2018, og hadde et årsresultat på 146.000 kroner.

* Regnskapskontoret Glaamdal DA omsatte for 5,2 millioner i 2018, og hadde et årsresultat på 207.000 kroner.

* Eiere i Resultat Regnskap Kongsvinger er Jørgen Bøhn (30 %), Finn Flugstad (30 %), Per Einar Bråthen (20 %) og Mats Stenseng (20 %).

Artikkeltags