Gå til sidens hovedinnhold

Andrea har blitt europamester

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: Med en heiegjeng fra de andre elevene ved Victory Dance, oppnådde Andrea det hun har forberedt seg på lenge.

Minsk er hovedstad og største by i Hviterussland med 1,9 millioner innbyggere. I et danselokale i byen arrangeres det nå Europamesterskap i Disco Dance.

Torsdag danset Kongsvinger-jenta Andrea Løvlien Solbjør (17) på sitt beste og vant konkurransen og ble europamester i klassen for Disco Freestyle Solo, som er dans med akrobatikk.

Andrea går siste året på Victory Dance NTG Kongsvinger og har lenge forberedt seg til akkurat denne konkurransen. Hennes trener på skolen, Ida Craig sa på telefon fra Minsk at Andrea gjorde kanskje sin beste dans.

– Dette så kjempebra ut. Jeg synes hun var veldig konsentrert og klar, og jeg fikk en veldig god magefølelse på at dette ville gå bra. Hun har jobbet veldig hardt for dette, og jaggu klarte hun det denne gangen, og det var veldig, veldig moro, sa Ida Craig.

Grunnen til at Andrea ikke hadde tid til å prate med Glåmdalen er at hun torsdag kveld danset Disco Solo, som er dans uten akrobatikk. Der har hun danset kvartfinalen og er klar for semifinalen. Så gjenstår det å se om hun kommer til finalen også der. Det kommer Glåmdalen til å følge opp fredag morgen.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.