SISTE: Signerer enda en amerikaner

NY BACK: Sportslig leder i Knights, Linus Rolinder, har nå hentet enda en amerikaner til klubben.

NY BACK: Sportslig leder i Knights, Linus Rolinder, har nå hentet enda en amerikaner til klubben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Det nyeste tilskuddet heter Zach Josepher.

DEL

Han er back, 29 år gammel, og ikke minst enda en importspiller.

Josepher kommer rett fra fransk hockey, der han allerede har lagt ned 19 kamper for Strasbourg. Nå er han fløyet til Norge, og mandag hadde han sin første istrening.

Før han gjør noe mer i rød drakt, må han imidlertid bli spilleklar, og før kveldens kamp mot Lørenskog regner ikke Rolinder med at han blir å se ute på isen.

– Vi regner ikke med at han blir spilleklar til i kveld. Det blir han mest sannsynlig ikke til torsdag heller. Dette er det ikke vi som styrer, men prosessen er i gang. Vi er svært spente på hvordan man kommer til å respondere, om spilleren kommer til å ta nye skritt, og om troppen kommer til å løfte seg ytterligere. Men det er i hvert fall håpet når vi gjør dette. Først tar vi Lørenskog, men så ser vi fram til at han blir spillerklar.

Kjent navn for Knights

Tilværelsen som proff i Europa begynte først forrige sesong, da han spilte for Automatyka Gdansk i Polen.

Ellers har han holdt seg til farmerliga-hockey i USA, men Rolinder har underveis latt seg imponere.

Såpass mye, at Josepher var et aktuelt navn allerede før årets sesong. Som et allerede kjent navn på blokka, er Rolinder ikke i tvil om at Josepher har nivået som skal til for å gli rett inn i laget.

– Han hadde en veldig god sesong i Polen. Vi var i dialog tidlig i sommer, men da vi fornyet med (Sean-Michel) Sunnqvist, la vi det litt på is. Nå er vi i den situasjonen at vi ønsker å forsterke den defensive delen, og ha flere muligheter i en veldig tung tid. Vi kommer til å spille mange kamper på veldig kort tid.

LES OGSÅ: Statens vegvesen: – Om du var i tvil, dette er ikke lovlig

– Smart back

Det nyeste tilskuddet kommer til klubben først og fremst som en allsidig back, som ikke er spesielt høy på sokkelesten.

– Zach er rundt 1.83 meter høy. Han er ingen Kalvis (Ozols), men han har størrelse. Så er han en skøytesterk og smart back, som har fungert som en toveisback i de fleste klubbene han har vært i.

– Han har fine hender også, men det er først og fremst det defensive som vi har sett mest over. Vi ønsker å spisse det defensive, men hvordan Ed (Galiani) velger å bruke ham er opp til Ed selv og trenerteamet.

Laget klart

Josepher blir den tiende importspilleren i Knights. Fra før er det allerede konkurranse på løper- og keeperplass om de sju plassene ute på isen.

Nå med også en ekstra back på plass, kan Rolinder således slå fast at stallen er fylt opp. I hvert fall nesten.

– Så sant ikke noe stort skjer, ligger det nok mye sannhet i det. Grunnet vanskelighetene med å fylle på med konkurranse fra det norske markedet, har vi ikke fått til det vi ønsker. Da er dette veien å gå for å skape konkurranse, og høyne kvaliteten på treningene, sier han.

Mer info om Zach Josepher finner du her

Artikkeltags