Reiste til Bergen og Tromsø – fikk ikke spille

STANSET: Ismaskinen stanset, hvilket gjorde at isen smeltet.

STANSET: Ismaskinen stanset, hvilket gjorde at isen smeltet. Foto:

KONGSVINGER: To ganger på kort tid har KIL Ishockeys U18-lag hatt uflaks ute på reise.

DEL

KIL Ishockeys U18-lag har ikke hatt hellet med seg på de siste bortereisene. Det hele begynte før jul. Midt under en kamp mellom Bergen og Kongsvinger stoppet ismaskinen bak mål.

Til følge begynte det varme vannet som kommer ut å flyte rundt. Det førte igjen til at isen smeltet. Kampen ble ikke fullført, og heller ikke dagen derpå kunne det spilles.

Så skjedde det igjen

I helgen som var hadde laget uflaks enda en gang. Etter å ha fløyet til Tromsø møtte de en ishall som var stengt. Det skal ha dreid seg om strømbrudd, ikke helt ulikt den gang isen smeltet i Kongshallen, forhenværende høst.

– Når kompressorene går uten strøm noen timer, begynner isen å smelte. Da tar det tid å få den klar igjen, og vi fikk ikke spilt den lørdagen. Kun søndag. Etter det vi ble fortalt hadde det vært en storm i dagene før vi kom, blant annet på fredag. Da hadde det også vært et strømbrudd, som sannsynligvis også slo ut kompressorene, forteller lagleder Terje Risberg.

– Det ble en bomtur?

– Delvis. Vi fikk i hvert fall spilt på søndag, men ikke de to kampene vi egentlig skulle. Det er veldig uheldig.

Reiser på nytt

KIL reiser på nytt til Bergen 26. og 27. januar. Risberg forteller at Bergen tar den regningen.

Veien til Tromsø virker for øyeblikket mer komplisert. Det er et kostnadsspørsmål, og det skal passe for alle parter.

– Hvordan det blir med Tromsø vet jeg ikke. Vi må også finne kamptidspunkter som passer for begge lag, og hallen må være ledig. Det er en svær kabal å legge, sier Risberg.

– Kan dere se litt humor i dette, eller er det bare ergerlig?

– Vi prøver å finne litt humor i det. Vi får ikke gjort så mye annet, men klart er det er ergerlig. Det er store kostnader i dette. Vi har ikke drevet dugnadsarbeid og samlet inn penger for å være turister i Bergen og Tromsø. Vi kommer for å spille hockey, og da er det kjedelig å bruke til sammen nesten 100.000 kroner til to helger på ingenting.

Turister

Turister er stort sett det KIL-laget har vært ute på tur i det siste.

– I Bergen kjørte vi Fløibanen, og var litt turister på Bryggen. I Tromsø hang vi rundt i sentrum. Det var ganske mye snø der oppe, så det var litt begrenset hva vi fikk gjort. Vi fikk i hvert fall spilt på søndag, sier Risberg.

Risberg forteller om et ellers strålende vertskap.

– Tromsø Hockey tok seg av om oss på en utmerket måte. De ordnet mat og transport for oss internt i Tromsø, slik at vi ikke bare skulle bli sittende fast på hotellet, forteller Risberg.

Uansett er det snakk om seriekamper, som etter planen skal spilles.

– Det stemmer, men vi har kun helger å sette av. Hadde dette for eksempel skjedd på Årnes kunne vi alltids spilt på tirsdag. Det går ikke når vi skal til Tromsø. Da må alle ta fri fra skole og jobb. Det går ikke, sier Risberg.

Artikkeltags