Nes tredje beste kommune, Solør langt nede

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

GLÅMDAL/NES: Mens Nes troner høyt, ser det ikke bra ut for Solør-kommunene og Sør-Odal.

DEL

Gjennom flere år har Forbrukerråde sammenlignet norske kommuner og hva som leveres av informasjon og service til innbyggerne. Kvalitet og innhold i selve tjenesten er ikke blitt testet.

Nå har Forbrukerrådet etter beste evne slått sammen undersøkelsene og konkludert med at store kommuner leverer bedre enn små.

Sjekk din kommune i grafikken øverst i saken!

Grue ligger dårligst an i distriktet vårt, på 326. plass (av 428 kommuner).

Litt foran finner vi Våler (292.), Åsnes (295.) og Sør-Odal (270.).

Eidskog og Nord-Odal kommer godt ut på henholdsvis 97. og 103. plass.

Kongsvinger er nest best i distriktet på 78. plass.

Nes er derimot desidert best på bronseplassen.

  • Les reaksjonene til ordførerne i Nes og Grue på kommunetesten (G+)

Forbrukerdirektør Randi Flesland sier at innbyggerne må kunne forvente at kommunene leverer godt på de tjenestene som rådet har testet.

– Dessverre har svært mange kommuner langt igjen før vi er fornøyd med den servicen og informasjonen de gir. Samtidig er det også noen mindre kommuner som kommer godt ut. Det viser at det er mulig å levere kvalitet, så lenge man har en kultur for å ta kontakten med innbyggerne på alvor, mener Flesland.

Det er altså kommunenes kontakt med innbyggerne – som for eksempel i form av servicetorg, kundeservice og nettsider – som er målt av Forbrukerrådet.

Tilbud som barnehager, skoler, helsetjenester, eldreomsorg – er ikke målt. Heller ikke andre forhold i kommunen som kan spille inn på innbyggernes trivsel er med i denne undersøkelsen.

Artikkeltags