Gå til sidens hovedinnhold

Kokevarsel for drikkevannet i Sør-Odal og Nes

Artikkelen er over 1 år gammel

Varer til over helga.

Torsdag kveld la Sør-Odal kommune ut denne meldingen på sine hjemmesider og i sosiale medier:

«Bruddet på hovedvannledningen som Sør-Odal kommune varslet om torsdag formiddag, er nå utbedret. Vi oppfordrer innbyggerne å koke alt vann som skal brukes til drikking og matlaging inntil videre. Dette grunnet mulig forurensing av drikkevannet.»

De oppfordrer spesielt mennesker med nedsatt immunforsvar om å koke vannet.

Videre skriver Sør-Odal kommune at kokevarselet kan vare noe tid.

«Det må tas vannprøver som må sendes til et laboratorium for analyse, og vi vil antagelig ikke få resultatene av disse prøvene før tidligst mandag 17. februar.»

Fredag morgen sendte Glommasvingen skole ut en felles melding til alle foresatte der det henvises til kokevarsel fra kommunen, og minnes om at elevene ikke kan drikke vannet på skolen. Det opplyses også at SFO koker alt vann som skal brukes.

Nes kommune har også gått ut med kokevarsel til sine innbyggere:

«På grunn av brudd på hovedvannledning i Sør-Odal kan drikkevannet i Nes kommunes vannforsyningsområde ha blitt forurenset. Vi anbefaler inntil videre å koke alt vann som skal brukes til drikking og matlaging. Kokevarselet kan vare noe tid. Vi har sendt SMS varsel til registrerte brukere i området og ny melding sendes når kokevarsel oppheves», skriver Nes kommune på sine hjemmesider.

Kokevarselet gjelder for abonnenter som er tilknyttet Nes kommunale vannverk sitt forsyningsområde, og kommunen presiserer at de som får vannet sitt fra Årnes vannverk og Blaker vannverk ikke trenger å koke vannet.

Torsdag kveld fortalte fagleder Ingeborg Aasvangen i teknisk avdeling i Sør-Odal kommune, at kokevarselet vil vare til over helga.

Alle berørte vil bli varslet på sms. De som ikke står registrert med mobil, vil bli oppringt på fasttelefon.

Sør-Odal kommune og Nes kommune skriver på sine hjemmesider at de vil sende ut ny melding når kokevarselet opphører.

Som følge av vannlekkasjen kan en del abonnenter oppleve misfarget og brunt vann. Rådet er da å tappe kaldt vann nærmest mulig vanninntaket til det blir klart igjen.

Flere gode råd for koking av drikkevann kan man finne på Folkehelseinstituttet sine sider.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.