Mathilde (14) sikret seieren i stort stevne: – Endelig vant jeg!

VANT NORGESCUPSTEVNE: Mathilde Neskvern med diplom og pokal som viser at hun vant norgescup-stevnet i Bodø i helga.

VANT NORGESCUPSTEVNE: Mathilde Neskvern med diplom og pokal som viser at hun vant norgescup-stevnet i Bodø i helga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Mathilde Neskvern er en særdeles talentfull bordtennis-jente.

DEL

14-åringen reiste til Bodø med mamma Line som støttespiller, og kom hjem igjen til Kongsvinger med diplom, seierspokal – og en god porsjon selvtillit.

– Det ble en veldig spennende finale, så nå er jeg bare glad for at jeg klarte å holde fokus gjennom hele kampen, sa Mathilde etter et jevnt oppgjør som Mathilde vant 11-9 i femte og avgjørende sett.

Heiet på motstanderen

Kobra-spilleren møtte Christine Kalvatn fra B-72 i finalen. Lørenskog-klubben er en av de mest tradisjonsrike klubbene i Norge, og hadde reist til Bodø med mange utøvere.

Det betydde også at Kalvatn hadde et klart overtak med tanke på antall personer i de respektive heiagjengene.

– Det var ganske spesielt gjennom hele kampen, B-72-gjengen var mange og de heiet selvsagt veldig på motstanderen min. Heldigvis var det utøvere fra flere andre klubber som etterhvert begynte å heie på meg også.

– Så jeg er litt stolt av meg selv. Jeg klarte å holde hodet kaldt s– elv om jeg ikke hadde teren min der for å støtte meg – og da er det ekstra artig å ta hjem seieren til slutt. Christine og jeg har spilt mot hverandre mange ganger opp gjennom årene, og som regel bytter vi på å ta hjem seieren, sier en glad ungdomsskole-elev til Glåmdalen etter hennes første norgescup-seier var et faktum.

– Jeg har vært nær seieren flere ganger, så det er veldig morsomt å endelig ta en seier i et så viktig stevne.

Topp 8-deltagelse

Med seieren i Bodø sikret Mathilde seg også nok rankingpoeng til å få delta i det prestisjetunge «Topp 8»-stevnet senere i sesongen.

– Det har vært et lite mål for meg å kvalifisere meg for det stevnet, så det gjorde helga enda bedre, sier Mathilde.

Seieren på søndag gjør også at bordtennis-talentet er motivert for videre satsing. Det innebærer også mange treningstimer.

– Jeg har ikke fått trent så godt som jeg hadde ønsket i det siste på grunn av litt sykdom.

– Men nå er jeg veldig klar for å kunne trene mer i tida som kommer. Nå veit jeg at jeg kan kjempe mot de aller beste, og går alt etter planen, blir det minst fire treninger i uka, sier Mathilde Neskvern.

Artikkeltags