Knights brukte spiller ulovlig i to kamper i GET-ligaen

IKKE ARBEIDSTILLATELSE: Zachary Josepher spilte to kamper for Knights uten å ha gyldig arbeidstillatelse. Nå mister klubben fire mål i to av kampene.

IKKE ARBEIDSTILLATELSE: Zachary Josepher spilte to kamper for Knights uten å ha gyldig arbeidstillatelse. Nå mister klubben fire mål i to av kampene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Klubben mister fire mål i GET-ligaens grunnserie.

DEL

Norges Ishockeyforbund (NIHF) bekrefter at Knights er straffet for bruk av spiller uten spilleberettigelse.

– Saken er fra nyttår og det ble fattet vedtak den 19. januar. Men ved en intern feil hos oss, ble ikke resultatene i de aktuelle kampene rettet før tirsdag, sier Grethe Fjellstad i NIHF til Glåmdalen.

Hun forteller at spilleren ble benyttet i to kamper uten å være spillerberettiget.

Fjerner mål og gir bøter

Det gjelder kampen mot Vålerenga den 7. desember i fjor, som endte med 7–1 seier til Vålerenga, og kampen mot Manglerud Star den 9. desember i fjor. Sistnevnte kamp endte med seier 6–3 til Manglerud Star.

Forbundet har bestemt at Knights mister sine fire mål i disse to kampene, som betyr at Vålerenga får seier 7–0 og Manglerud Star seier 6–0.

NIHF forteller at spillerne beholder sin personlige statistikk i de to kampene.

– Hadde det vært mindre enn fem mål, ville kampene blitt satt til 5–0 og seier til de to andre lagene, sier Fjellstad.

I tillegg til at kampresultatene endres, er også klubben ilagt en bot på 3000 kroner for å ha brukt en spiller uten spilleberettigelse i to kamper, samt en bot på 5000 kroner for manglende informasjon til NIHF om negativt vedtak i søknaden om arbeidstillatelse.

Manglet arbeidstillatelse

Saken omhandler Knights-spiller Zachary Josepher og tidligere daglig leder i Kongsvinger Knights elite, Stian Aleksandersen, forteller at det henger sammen slik:

– Josepher fikk midlertidig arbeidstillatelse fra politiet. Den 7. desember avslo UDI søknaden som de sendte i posten, og Josepher mottok avslaget 10. desember. Da hadde han spilt den 7. og 9. desember. UDI omgjorde søknaden, og han fikk arbeidstillatelse, sier Aleksandersen på SMS til Glåmdalen.

Han legger til:

– Vi fikk saken fra forbundet, som vi anket, anken har vi ikke hørt noe mer om.

Grethe Fjellstad i NIHF sier at de ikke har mottatt noen anke i saken, og at det er ukjent for dem.

Artikkeltags