Mistet både hockey og jobben – likevel velger Preben å bli i byen

FORNØYD I KONGSVINGER: Han er uten jobb i Kongsvinger, men Preben Birkeflot flytter ikke tilbake til Oslo av den grunn.

FORNØYD I KONGSVINGER: Han er uten jobb i Kongsvinger, men Preben Birkeflot flytter ikke tilbake til Oslo av den grunn. Foto:

KONGSVINGER: Preben Birkeflot har ingen planer om å flytte hjemover etter Knights-konkursen.

DEL

Preben Birkeflot kom til byen fra Oslo som tenåring, og har vært boende i Kongsvinger i nå allerede fem og et halvt år. Etter at Knights gikk i oppløsning før jul, har han omsider funnet en ny klubb.

Oslo og Grüner er neste stopp. Birkeflot spilte også forrige sesong i Grüner, før han vendte tilbake. Birkeflot forteller at han er fornøyd med å kunne spille igjen for en klubb han kjenner.

Selv om Grüner kjemper i toppen av 1. divisjon, Birkeflot har tilknytning til Oslo, og at han for tiden er på jobbjakt, er han imidlertid ikke så lett å lokke bort fra byen. Med tiden er han blitt glad i å bo akkurat her.

– Jeg blir her

– Jeg flytter nok ikke til Oslo med det første. Jeg trives her, har samboer og rekkehus, så jeg blir. Nå må jeg også finne meg en ny jobb på grunn av sentralisering av firmaet jeg jobbet for. Jeg mistet både hockeyen og jobb på samme tid like før jul og nyttår, så hvis noen har en jobb eller en ønsker en lærling til et yrke – ta gjerne kontakt med meg, sier Birkeflot på trykk.

Birkeflot sier ærlig at han stort sett hele tiden har kjent en tilknytning her.

– Da jeg kom hit som 19-åring, ble jeg godt tatt imot og trivdes så å si med en gang. Resultatene har vært varierende, men det har vært moro å være endel av det. Jeg var med på å være «favoritter» i 1. divisjon ett år, var med på opprykket, var med å holde laget i Get-ligaen, og så videre. Det har vært moro. Det er synd det har gått som det har gjort de siste to årene. Jeg håper for Kongsvinger by sin del at det blir startet opp et lag her igjen. Jeg har troen på at det kan være et lag her. Jeg tror det også er viktig for de yngre å ha et lag og spillere de kan se opp til.

(Saken fortsetter under bildet)

KOM HJEM: Anders Dammen presenterte stolt Birkeflots tilbakekomst i sommer. Birkeflot synes det er leit at det endte som det gjorde.

KOM HJEM: Anders Dammen presenterte stolt Birkeflots tilbakekomst i sommer. Birkeflot synes det er leit at det endte som det gjorde. Foto:

Liker byen

24-åringen fikk i løpet av tiden i Knights omdømme som en hardtarbeidende lagspiller, og ble på grunn av det en yndling blant mange. Det er heller ingen tvil om at han savner Knights allerede.

– Det er merkelig og ikke minst tragisk å tenke på at det er over for Knights. Jeg visste det var trangt med penger, men ante ikke at det var så ille, sier han.

Det han sitter igjen med i Kongsvinger er om ikke annet gode venner og en samboer. Sistnevnte har naturlig nok gjort valget enklere om å bli i byen.

– Det har absolutt bidratt positivt til trivsel. Hun er herfra, og vi fant hverandre etter tre år i Kongsvinger, altså i 2016, forteller han.

– Hva er det du liker best med byen?

– Det jeg liker best er vel at det er rolig her. Jeg har fått gode venner her og samboer. Så er det fine sykkelstier og turmuligheter om sommeren. Det er også kort vei til både Oslo og Sverige, svarer han.

Flere har reist

Utenom Preben Birkeflot har opptil flere som spilte for Knights denne sesongen gått hver sine veier.

Simen Nielsen signerte nylig for Lørenskog, mens Joachim Svensson, Kasper Wold og Tobias Skuterud har gått til Furuset. Oskar Blegen er for tiden å finne i Vålerengas U21-lag.

Artikkeltags