I dag er det nøyaktig en uke til kvaliken om retten til å spille i eliteserien neste sesong begynner.
Bjørge Stensbøl er også i avslutningsfasen av sitt engasjement som styreleder og jobber med handlings- og styringsplaner som klubben skal styre etter i framtida. Den tidligere toppidrettssjefen er ikke i tvil:

– Selvsagt kan Knights etablere seg i eliteserien. Det er ikke noe problem. Men da må det være samsvar mellom målsettinger, krav og konsekvenser, sier Stensbøl.

På slutten av 1990-tallet reiste Stensbøl bokstavelig talt verden rundt for å måle treningsomfanget til toppidrettsutøvere i mange land. Konklusjonen var nedslående.

– Det viste seg at norske toppidrettsutøvere trente rundt halvparten av det de beste utøverne i andre land gjorde.

Bør ha 18-20 timer i uka

Stensbøl jobber for tiden med en sportslig handlingsplan som det nye Knights-styret skal arve når han takker av i slutten av mars.

Denne er ikke ferdigstilt, men Stensbøl avslører at han mener Knights-spillerne bør ligge på mellom 18 og 20 treningstimer i uka. I hvert fall i oppkjøringen til ny sesong.

– Vi skal også be Peter «Pidde» Olsén om å utarbeide en årsplan, som skal inneholde en overordnet filosofi, periodeplan og spesifikke treningsmål. Og ikke minst modell for hvordan dette skal måles. Det er viktig å ha noen få, men målbare, fokusområder i treningsarbeidet, forteller Stensbøl.

Han har hatt flere diskusjoner med spillergruppa om nettopp dette, og møtt både motbør og entusiasme.

– Mange mente det var umulig å kombinere med jobb og skole, men jeg blir litt irritert av slikt. Da må man finne tid. Jeg mosjonerer jo flere timer i uka enn spillerne, og jeg må gjøre det om morgenen fordi jeg jobber på dagtid. Det handler om å ta konsekvensen av den målsettingen man setter seg. Det er vi som former målet, men deretter former målet oss. Klarer man ikke konsekvensene av den målsettingen man setter seg, må man justere ned målet. Man kan ikke gjøre det samme som året før og forvente et bedre resultat, forteller en engasjert Stensbøl.

Stemningen er positiv

Spillergruppa har, etter hvert, også respondert positivt på de knallharde treningskravene som Stensbøl mener må på plass for at klubben skal etablere seg der de ønsker.

– Det er flere spillere som virkelig vil kjøre dette løpet. Jeg opplever også at «Pidde» virkelig ønsker dette. Det finnes ingen snarveier og trening er tross alt gratis, så det er ingen grunn til at dette ikke skal være gjennomførbart, bare spillerne dedikerer seg til det.

Forbundet interessert

Stensbøls mangeårige virke som idretts- og organisasjonsutviklingsleder har utvilsomt bidratt til å gi Knights en ny kurs. Til årsmøte 23. mars håper han å levere fra seg en klubb som er langt mer profesjonell både organisatorisk og sportslig.

– Jeg er i sluttfasen med en styringshåndbok for klubben nå. Denne har også Ishockeyforbundet ønsket seg en kopi av. Den regulerer blant annet ansvarsforhold i styret, og hvordan man drifter en klubb på dette nivået. Jeg håper den skal bidra til at klubben har et godt styringssystem framover, også etter at dette styret er ferdig. Vi spiller tross alt i eliteserien, og da må også organisasjonen være på eliteserienivå. Det har den ikke vært tidligere, sier Bjørge Stensbøl.