Gå til sidens hovedinnhold

Klagefolket fra nord

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge er et bortskjemt land. Vi er for «nte» gang kåret til et av verdens beste land å bo i, likevel finner vi alltid småting vi kan klage på. Med tanke på hvor bra vi har det i Norge er denne holdningen kun et bevis på hvor bortskjemte vi egentlig er.

For å ta for meg en av tingene som både jeg og veldig mange andre klager over. Nemlig bompenger. Det er ikke noe stas med veier hvor man må betale store summer for å kjøre på den, men vi har da asfalterte veier og kjøretøy. Det er da ikke gæli bare det. Mange land har de ikke et fungerende veinett og mesteparten av framkomsten foregår på gamle og dårlige grusveier.

Dette er bare et eksempel, det finnes mange av disse i sitt slag. Nå skal ikke jeg sitte her å ramse opp alt av småting vi klager på, men vi kan se litt på Norge i forhold til andre land. I Norge har vi et velfungerende skole- og helsesystem. Vi har nok av penger. Sliter vi med tanke på penger eller lignende får vi hjelp og støtte av staten selv. Alle disse velferdsgodene er noe vi bortskjemte nordmenn tar for gitt.

11 prosent av verdens befolkning mangler tilgang til rent drikkevann og enda flere lider mennesker lider av matmangel. Men det gjør ikke Norge. Tvert imot. Over halvparten av Norges befolkning er faktisk overvektige. Veldig mange plukker av det de ikke liker på pizzaen og enkelte klager på for lite smeltet ost på burgeren. Dette er bare noen få eksempler på klager jeg har hørt angående mat som man har spist ute. Og dette er da rett og slett bare sutring. Vi har både mat og rent vann, og trenger ikke noe mer enn det vi allerede tar til oss.

I andre land er ikke disse godene noe man kan ta for gitt, og ofte er det bare de rikeste i landet som nyter godt av dem. Til og med stormakten USA har det rimelig dårlig i forhold til oss. De har et privat helsesystem som hjelper de som har råd til å betale for det, mens de som ikke er så heldige at de har penger til dette, ender opp med store gjeldsproblemer, og får rett og slett livet sitt ødelagt, fordi de ikke har råd til riktig behandling.

Tenk på dette neste gang du klager over et lite effektivt helsesystem eller en dårlig karakter. Ta deg sammen og vær glad du får hjelp.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.