(Nettavisen): Det siste halvannet året har vært brutalt for Dyreng-familien. 19 år gamle Victor Dyreng, lillebroren til tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Ludvig Dyreng (24), ble diagnostisert med akutt blodkreft høsten 2021, og i romjulen fikk han et alvorlig tilbakefall.

Nå leter familien desperat etter alternative behandlingsmåter for å redde livet til 19-åringen, også utenfor Norge. Derfor startet storebror Ludvig en spleis for at lillebroren skal få den behandlingen han trenger.

På litt under én uke har det blitt samlet inn 1,3 millioner kroner. Spleisen spredte seg fort i sosiale medier, og blant annet rettet Sophie Elise Isachsen (28) og Cengiz Al (25) oppmerksomhet til saken.

Den enorme givergleden har rørt både Victor og mor Liv Tone Gulseth. Overfor Nettavisen har Gulseth vanskeligheter for å sette ord på hvor takknemlig hun og familien er.

– Jeg kan ikke forstå at folk bryr seg så mye. Plutselig opplever vi en massiv støtte og mange heiarop. Det gir oss styrke til å holde ut videre, sier en tydelig preget Gulseth.

Stor heiagjeng

Dyreng har kjempet mot leukemi i halvannet år, og har gått gjennom flere krevende behandlinger. Blant annet en beinmargstransplantasjon forrige høst.

Da familien fikk beskjed om nok et tilbakefall 2. juledag havnet de i en sjokktilstand.

– Det var blytungt, det oppleves uvirkelig og ekstremt. Vi er fortsatt i sjokk. sier hun til Nettavisen.

Nå er en livreddende behandling avgjørende for 19-åringen, og etter at spleisen har nådd millionbeløp på under én uke, har det hjulpet familien på god vei.

Ifølge Gulseth har sønnen fått med seg all pågangen og støtten som har rent inn. Og det er ikke bare moren som blir rørt helt inn til hjerterota.

– Han er helt satt ut og veldig takknemlig. Han føler det samme som meg, at det er godt å ha en stor heiagjeng i ryggen i denne ekstreme situasjonen, sier Gulseth om sønnen.

Dyreng har selv skrevet på Instagram at han overveldes og setter pris på all omtanken og bidragene som har rent inn den siste tiden:

«Har ikke ord! Setter pris på hver eneste deling og donasjon», har han skrevet i en Instagram-historie.

– Veldig overveldende

Da familien fikk den tøffe beskjeden 29. desember, skjønte storebror, Ludvig Dyreng, at han måtte ta affære. Han opprettet spleisen, og Victors kamp mot kreften har nådd mange. Som nevnt har flere kjente profiler vist sin støtte til Dyreng på Instagram, deriblant Morten Hegseth, Martine Lunde, Marte Bratberg, og Espen Lervaag.

24-åringen deltok i «Paradise Hotel» i 2021, og har derfor et større nettverk han tenkte han kunne nå. Det har det altså gjort, men det har overgått alle forventningene hans.

– Det er nesten for mye å ta innover seg. Jeg klarer ikke helt å skjønne at det skjer, sier Ludvig Dyreng til Nettavisen og legger til:

– Kjærligheten og pengene øser inn, det er veldig overveldende. Jeg vet at det betyr mye for han.

Den tidligere realitydeltakeren forteller videre at det viktigste med pengeinnsamlingen er å vise at lillebroren ikke står alene i dette.

– Selv om det økonomiske er viktig, så er det det symbolske her også viktig. Og den signaleffekten det gir.

Begge brødrene rammet av kreft

I tillegg til å støtte lillebroren sin, prøver også Dyreng å være en slags mentor for han. For 24-åringen kan nemlig relatere til det lillebroren går gjennom.

Som 15-åring fikk Ludvig Dyreng påvist spyttkjertelkreft, og fjernet en svulst. I dag er han helt frisk, men han kjenner til hvordan bivirkninger og ettervirkninger kan påvirke kroppen.

– Jeg vet hvor viktig det er å ha noen teknikker og vite hvordan man skal bruke kroppen og hodet sitt riktig. Jeg har prøvd å forberede han på hvordan han kan takle det mentalt, og hvordan han kan redefineres av dette.

Brødrene har gått gjennom to ulike behandlingsformer, Victor har fått cellegift, mens Ludvig fikk strålebehandling. Men 24-åringen kommer unna tanken på at det kunne like gjerne vært han selv som var i denne situasjonen.

– Han har jo kroppen full av kreft, i blodet sitt. Det er blodet mitt også, det kunne vært meg. Jeg hadde gjort hva som helst for å bytte plass med han.

Enorm støtte fra Ballinciaga

Familien er overveldet over all responsen, og den enorme givergleden fra folk beskriver Gulseth som helt fantastisk. Hun trekker spesielt fram noen som har støttet Victor hele veien, nemlig musikktrioen Ballinciaga.

Dyreng ble kjent med musikktrioen da de lagde en sang for 19-åringens russebuss. Ifølge moren hadde Dyreng mye kontakt med Ballinciaga, selv etter kreftdiagnosen, og de beholdt kontakten gjennom hele sykdomsforløpet.

Han ble ved flere anledninger invitert på Ballinciagas konserter, og ifølge Gulseth gikk musikkgruppen langt for å støtte og motivere 19-åringen. Hun er også takknemlig for at sønnen hennes fikk et snev av ungdomsliv, til tross for kreften.

Hun forteller at han ofte var i dårlig form etter cellegiftbehandling, men viljestyrken hans kom ofte til syne når det gjaldt Ballinciaga.

– Han mobiliserte seg og fikk oppleve en smakebit av et ungdomsliv, forteller Gulseth om sønnens mange opplevelser med Ballinciaga.

Kontakten og støtten gjennom den tunge tiden har betydd mye for 19-åringen, forteller moren. Musikkgruppen har vært en av de store pådriverne også når det gjelder spleisen.

– Vi føler ikke oss alene, og det er en trøst opp i dette forferdelige marerittet. Det er en god vilje og kjærlighet i alt det som blir gjort, og det er bare helt ubeskrivelig. Vi føler at alle heier på Victor. Mennesker er så snille.

Gulseth forteller at Ballinciaga donerte 10.000 kroner og oppfordret alle til å gi et bidrag.