Gå til sidens hovedinnhold

Kino hele dagen i vinterferien

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER/NES: Vinterferien er her, og det betyr stappfullt kinoprogram for barn og ungdom.

Både i Rådhus-Teatret på Kongsvinger og i kinosalen i Nes kulturhus, bys det på fire-fem filmer hver dag hele vinterferieuka igjennom.

Animasjon og humor

Størst tilbud er det for de yngste, og allerede i dag formiddag er det mulig å gå på kino helt fra klokka ti.

Da er det animasjonsfilmen Ferdinand, den velkjente historien om oksen som bare vil lukte på blomster, som står på programmet.

Animasjonsfilmene Petter Kanin og Coco er begge listet med 6-årsgrense, men det betyr som sikkert mange vet, at har man en voksen med på kino, er den tillatt for alle.

Den norske komedien Los Bando appellerer nok mest til de litt eldre barna og unge, selv om den kan sees av alle.

Vi følger bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin, spilt av Jonas Oftebro, bak rattet, må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke fram til NM i rock.

Fart, futt, musikk, og komiske scener er det nok av i denne filmen. Disse tre siste filmene går begge både på Kongsvinger og i Nes.

Onsdag 21. februar er det premiere på «Norske byggeklosser», laget med utgangspunkt i den norske klassikeren fra 1972.

 

Hva skjer når drømmen om egen bolig blir et overveldende kaos? Kommunal saksbehandling do-fasiliteter for polske arbeidere er blant ingrediensene.

Med skuespillere som Atle Antonsen, Anders Baasmo Christiansen og Ine Jansen i hovedrollene, blir det mye situasjonskomedie å se fram til.

Krigsepos fra Finland

Et mektig epos er også krigsfilmen «Unknown soldier», etter finske Väinö Linnas roman. Vi følger et infanteriregiment fra 1941 til 1944. Soldatene kommer fra hele Finland og har forskjellig bakgrunn og motivasjon.

Noen er erfarne soldater mens andre er unge tenåringsgutter som så vidt har tatt i et våpen. Dette er Finlands mest påkostede film noensinne, og har 15-årsgrense.

 

Fullstendig oversikt over filmene som går i vinterferien, finner du på kinoenes hjemmesider, eller du kan følge med på «Det skjer»-sidene her i Glåmdalen.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.