Kin-Ball vekker gnisten på Haslemoen

Glede: Ungene på Haslemoen viste glede på tvers av grenser og språk da de fikk prøve Kin-ball i kanonhallen. Bilder: Kenneth Mellem

Glede: Ungene på Haslemoen viste glede på tvers av grenser og språk da de fikk prøve Kin-ball i kanonhallen. Bilder: Kenneth Mellem

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

VÅLER: Idrettsglede på tvers av grenser og språk. Kin-ball har fått ny rekruttering. Interessen ble vekket på noen sekunder i kanonhallen.

DEL

Mustafa Hussain fra Afghanistan fikk dilla på Kin-ball i kanonhallen på Haslemoen. Han ledet sitt grå lag med jernhard hånd, dirigerte medspillerne og ga en og annen kjeftskur da reglene ikke ble fulgt. Ansiktsuttrykket viste at han ville ha enda mer engasjement fra medspillerne. Mustafa spilte Kin-ball for å vinne.

Ivrig: Mustafa Hussain ble raskt en ivrig Kin-ball-spiller.

Ivrig: Mustafa Hussain ble raskt en ivrig Kin-ball-spiller.

Ungene ved mottaket for mindreårige flyktninger fikk en time hvor de kunne tenke på noe annet enn flukt fra krig og en tilværelse uten familien. Kristian Botten Pedersen fra Klubben AS ofret gjerne en time av arbeidsdagen for å vise ungene det nye ballspillet.

Først litt oppvarming, deretter ble gjengen delt inn i lag og tok raskt til seg grunnreglene i Kin-ball.

Morsomt spill

– Moro, dette vil jeg gjøre mer, sier Mustafa etter kampslutt. Laget hans tapte for det rosa laget, men Mustafa ble raskt blid igjen. Han er ifra Afghanistan, men har bodd i Pakistan. Der spilte han cricket. På Haslemoen falt han for det nye spillet med den enorme ballen som ikke skal treffe gulvet.

– Det handler om gi litt av sin tid for å hjelpe andre. Det burde flere tenke på også, sier Kristian Botten Pedersen, etter at han har overlatt styringa til ungene selv.

Og ser hvordan den store ballen blir slått rundt i kanonhallen og hvordan ivrige unger løper etter og fanger den før ballen når gulvet. De setter seg i posisjon, det ropes en farge og ballen slås videre. Gleden blant deltakerne er stor, og svetten renner når Pedersen samler dem igjen.

Nytt lag: Kristian Botten Pedersen håper ungene på Haslemoen kan danne et nytt lag.

Nytt lag: Kristian Botten Pedersen håper ungene på Haslemoen kan danne et nytt lag.

Håper på lag

– Jeg håper ungene får mye tid her i kanonhallen, der de kan drive litt med hva de selv ønsker. Vi gir dem en Kin-ball nå, og håper de fortsetter å spille. Ikke noe å si på iveren, i alle fall. De er ivrige, og det er full fart her, sier Kristian Botten Pedersen, som har fartet rundt i hele distriktet for å markedsføre Kin-ball. Han er selv med på det norske landslaget, og ønsker flere lag og mer deltakelse.

– Kanskje de kan dra i gang et lag her på Haslemoen, så kan vi samles og ha turneringer. Det spilles Kin-ball på Bjerkely Folkehøyskole, og jeg har vært rundt på snart alle skolene og vist fram sporten. Det mangler bare at noen tar tak og organiserer et lag, sier Botten Pedersen.

Han har også vært i Elverum og møtt gjengen i «Sjukt sprek» fra Kreftforeningen. De tok imot spillet, og Pedersen håper at også den ungdomsgruppa kan stille lag.

Ny sport: Naqib Maroof liker den nye sporten og spiller gjerne mer Kin-ball.

Ny sport: Naqib Maroof liker den nye sporten og spiller gjerne mer Kin-ball.

Gir av tiden

– Det er en av våre verdier på Klubben å være samfunnsbevisste. Vi kan gi av vår tid og ressurser, og vi ser muligheter for å hjelpe andre. Dette her var virkelig en fin gjeng å teste ut Kin-ball på.

Her viser de at samarbeidet ikke kjenner noen grenser, språket er ikke noe problem og det er bare å sette dem i gang. Så får de litt avbrekk, sier Botten Pedersen, som selv skal på landslagssamling snart igjen. Neste år er det klubb-VM i Tsjekkia, og der stiller landslaget. Som har hovedbasen i Solør og på Bjerkely.

Artikkeltags