- En typisk 1. runde-kamp. Strømmen kriget godt og vi sleit med å få spillet til å flyte, sa Lars Erik Fremming rett etter kampslutt.

KIL kom seg trygt videre til 2. runde i NM, men skremte ingen av de 362 frammøte på kunstgresset til Strømmen.

KIL-trener Thomas Berntsen er enig med sin midtbanespiller i at det var typisk cupkamp.

- Strømmen er bra 2. divisjonslag og jobbet godt. Jeg synes vi har god kontroll på dem, men bør avgjøre kampen slik at vi unngå spenningen på slutten, sier Thomas Berntsen.

Spenning på overtid

KIL hadde fire sjanser før pause, og Peter Samuelsson benyttet muligheten til å score to ganger. Etter pause var det Strømmen som hadde ballen mest, men produserte ikke all verden av sjanser, mens KIL fikk noen muligheter på overganger. På overtid skapte Christian Lamptey litt spenning med sin scoring. I sluttminuttene jaget Strømmen utligning uten hell.

- Jeg synes det er unødvendig å slippe til Strømmen på slutten, sier Berntsen.

Berntsen kan prise seg lykkelig over at sportssjef Åge Steen ikke ga John Pelu sparken tidligere i uka, for KIL uten John Pelu er for tiden tynn suppe. I går var svensken involvert i det meste KIL skapte framover på banen til tross for at de siste dagene har vært urolige.

- Det er klart at den saken har tatt mye av fokuset til oss i trenerteamet, men jeg håper og tror at alle har lagt saken bak seg, sier Thomas Berntsen.

Stolt Rydje

- Holder dette mot Molde om ei uke?

- Nei, for Molde er et bra lag. Vi kan helt klart slå Molde, men da må vi ta bedre vare på overgangsmulighetene enn det vi gjorde i dag. Selv om Molde er helt der oppe med Bodø/Glimt og HamKam, så synes jeg at Bodø/Glimt er et mye bedre fotballag enn Molde, sier Berntsen.

Molde røk for øvrig ut mot KIL/Hemne i går.

Tidligere KIL-spiller Kjetil Rydje er for tiden trener i Strømmen, og var stolt over den innsatsen spillerne la ned i går.

- I store perioder var vi fullt på høyde med et 1. divisjonslag. Men KIL er vant til et høyere nivå og utnyttet våre feil på brutalt vis. På slutten synes jeg vi trykket på skikkelig for scoring, og hadde dommeren lagt til riktig tid kunne vi gjort et mål til. Vi får ta med oss denne kampen som nyttig erfaring på veien videre, sier Kjetil Rydje.

- John Pelu er en ekstrem spiller og var den store forskjellen på lagene i dag, mener Kjetil Rydje.

KAMPFAKTA

1. runde i NM:

Strømmen - KIL 1-2 (0-2)

Strømmen stadion, 362 tilskuere.

0-1: Peter Samuelsson (27), 0-2: Samuelsson (40), 1-2: Christian Lamptey (90).

Gult kort: John Pelu, Arnar Førsund, Magnus Sylling Olsen, KIL.

Dommer: Rune Utne Reitan, Oslo Politiet.

KIL (4-3-3): Conny Månsson - Johan Nilsson Guiomar, Arnar Førsund, Kai Olav Ryen, Kris Smolinski - Lars Erik Fremming, Petter Linstad (Bjarne Ingebrigtsen i 25 min.), Magnus Sylling Olsen - John Pelu (Patrick Holtet i 4 min.), Peter Samuelsson (Peter Lindau i 17 min.), Carl Erik Torp.