– Vi skulle vunnet

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tom Nordlie mener KIL skulle avgjort kampen i Alta. Video I Referat |

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Resultatet ble 1-1 og uavgjort for KIL i Alta søndag kveld.

– Vi styrer det meste i første omgang. Det er en tabbe som gjør at vi får mål mot i starten av andre omgang. Alta styrer fram til vi utligner til 1-1 og da tar vi over, oppsummerer Tom Nordlie til Radio Kongsvinger etter kampen.

Nordlie mener at KIL skulle avgjort kampen.

– Det er greit at vi snur kampen, men dette skulle vi avgjort i første omgang, sier Nordlie, som er totalt sett er fornøyd med fire poeng på de siste to kampene, etter at laget gikk på et 0-7 tap mot Ranheim.

Nå er det tid for ferie.

– Vi skal treffes igjen 14. eller 15. juni. Spillerne har tre dager helt fri nå, før de skal ha et egentreningsprogram, sier treneren, som håper at flere av spillerne som hangler litt nå kan få restituert seg med litt fri.

Til høsten tror Nordlie at alt kan skje.

– Vi kan slå hvem som helst i denne divisjonen, det er kun våre egne prestasjoner som avgjør, sier han.

Målscorer Andreas Moen er mellomfornøyd med kampen.

– Den første omgangen er en typisk Addecco-omgang, som er jevn, sier Moen.

Han synes det er synd at det kun blir ett poeng.

– Det er synd at det ikke blir tre poeng på oss, men ett poeng er jo bedre enn null, sier spissen.

Andre omgang

Andre omgang er ikke mer enn tre minutter gammel når Magnus Nikolaisen setter ballen i det lengste hjørnet bak Kim Deinoff, og gir hjemmelaget ledelsen 1-0.

KIL utlikner til 1-1 etter 70 minutter spill. Andreas Moen mottar ballen på omtrent 20 meter og klemmer til med en lobb, som reiser i mål bak en sjanseløs Alta-keeper.

Første omgang

De første 45 minuttene i Alta endte 0-0.

KIL er laget som har hatt omgangens største sjanse, med et kanonfrispark etter 30 minutter. Skuddet var godt plassert, men Altas keeper klarte å vippe ballen over tverrliggeren.

Hjemmelaget har hatt kontroll og styrt det meste av banespillet i den første omgangen.

Lagoppstillingen

KIL stiller med følgende mannskap i en 4-3-3-formasjon:

Keeper: Kim Deinoff.
Forsvar: Morten Hæstad, Gøran Wigum, Arnar Førsund og Samir Fazlagic.
Midtbane: Christian Aas, Aleksander Melgalvis og Petter Larsen.
Angrep: Magnus Myklebust, Olav Tuelo Johannesen og Andreas Moen.

Reserver: Petter Olsen Lindstad, Tobias Holmen Johansen, Marius Pierau, Hassane Dosso, Enver Sjøli, Ola Erling Korbøl og Patrick Hansen.

Møter gamle kolleger

Petter Tiller Larsen møter sine gamle klubbkolleger i Alta på søndag, forhåpentligvis kan han og resten av KIL-gutta bare konsentrere seg om å slå finnmarkingene.

– Jeg trivdes fantastisk godt i Alta. Det er lite, men faktisk større enn det er her nede. Men utenfor byen er det kun Finnmarksvidda, her er det jo mer sentralt, forteller Petter Tiller Larsen om sin gamle klubb og by, Alta.

Midtbanespilleren spilte i Alta i to sesonger, før han entret Gjemselund. På søndag blir det gjensyn med Finnmarks nordlysby.

– Det har kommet endel nye spillere fra i fjor, så jeg kjenner ikke alle like godt lenger. Men Alta har en ganske direkte spillestil, de har en svært rask spiss, og dessuten er de gode i duellspillet.

– Jeg fikk en melding fra en der oppe for to dager siden. Han kunne melde om fem centimeter snø. Det er litt kjedelig, men kampen spilles jo inne. Forhåpentligvis blir det vel fort borte på denne tiden av året, ler Tiller Larsen.

God stemning

– Hvordan skal dere slå Alta?

– Vi må bare spille vårt spill. Det bør holde, det, svarer trønderen enkelt, men legger til:

– Vi må få en seier til nå, det er siste kamp før ferien – så det er viktig. Selv skal jeg fokusere på arbeidsoppgavene mine, gå gjennom kampscenarioet i hodet i forkant og ellers fortsette med det som var bra fra forrige kamp.

26-åringen fra Trondheim innrømmer at seieren mot Notodden var svært nødvendig.

– Det har vært bedre stemning på trening denne uken, og selvtilliten fikk en liten opptur igjen.

Greit med møte

Tom Nordlie avsto fra å ta et oppvaskmøte med spillerne etter stortapet mot Ranheim for to runder siden. Han tok det derimot etter seieren mot Notodden.

– Det var veldig greit med møtet. Vi vet vi har mye å jobbe med, selv om vi vant i helgen. Med fem tap på rad er det klart vi trengte det. Men jeg tror det var lurt av Tom ikke å ta møtet rett etter tapet. Da er det viktigere å bygge oss opp. Vi var mer mottakelige etter seieren mot Notodden uansett, kommenterer Tiller Larsen, Nordlies trenertaktikk.

– Det er likevel viktig at vi tar med oss det positive fra Notoddenkampen, så får vi heller vise i helgen at vi har mer å gå på.

Straks ferie

Etter at dommeren har blåst av kampen på søndag, er det planlagt retur for KIL med fly mandag morgen. Den meldte storstreiken blant vekterne kan imidlertid gjøre det vanskelig for KIL-spillerne å komme seg hjem til ferie.

– Magnus Myklebust har bestilt flybillett direkte fra Gardermoen på mandag, slik at han drar rett på ferie. Det hadde vært kjedelig om vi ble sittende i Alta i fem dager da, medgir Tiller Larsen.

Selv skal han ikke ta den helt ut i løpet av de ti feriedagene KILs spillere har fått tilgodesett.

– Jeg drar hjem til Trondheim. Kanskje tar jeg meg en helgetur et sted, men jeg har ikke bestemt noe enda, avslutter han.

Artikkeltags