To nye spillere

NYKOMMERE: Henry Emenike (t.v.) har signert for KIL, mens Tobias Henanger trolig gjør det samme i nærmester framtid.

NYKOMMERE: Henry Emenike (t.v.) har signert for KIL, mens Tobias Henanger trolig gjør det samme i nærmester framtid. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Henry Emenike har signert for KIL, og Tobias Henanger følger snart etter.

DEL

De to midtbanespillerne er de foreløpig siste tilskuddene i en KIL-stall som på alvor begynner å ta form.

Riktignok er det bare Henry Emenike som allerede har signert kontrakt med KIL, nen det er ventet at Henanger vil signere i løpet av de neste dagene.

Spilt med Olausson

Emenike er opprinnelig fra Nigeria, men har vokst opp i England. De siste årene har han spilt under Paul Olausson i Arvika, og 27-åringen har trent med KIL siden de startet opp i januar.

Denne uka ble han tilbudt kontrakt, og kantspilleren var ikke i tvil om at han måtte gripe sjansen.

– Jeg prøvespilte for Dagenham & Redbridge for noen år siden, men fikk ikke kontrakt. Da følte jeg for å prøve noe nytt, og kom i kontakt med Arvika. De siste tre sesongene har jeg kombinert jobb og fotball, og jeg merker godt at det er minst ett hakk opp ved å komme hit.

Pendler

– Jeg har hatt en jobb med mye nattjobbing, og det er vanskelig å kombinere når du skal satse for fullt. Derfor har jeg sagt opp jobben, og kommer til å pendle med Paul til Kongsvinger.

Tobias Henanger har en fortid i Sarpsborg 08. 21-åringen er først og fremt hentet inn som sentral midtbanespiller, og etter flere år med skadeproblemer, ser østfoldingen fram til å få en ny start på karrieren.

– Jeg hadde problemer i 2011 og 2012. I fjor spilte jeg endel i treningskampene, men det bli lite tillit i serien. Jeg er blitt veldig godt tatt imot av både ledere og spillere, og i KIL får jeg nå en ny start. Jeg kommer hit med en ambisjon om å få mer erfaring – og selvsagt vil jeg spille så mye som mulig, sier Henanger.