Seier i første forsøk

ØKTE: Arnar Førsund stanget inn 0?2 for KIL like før pause.

ØKTE: Arnar Førsund stanget inn 0?2 for KIL like før pause. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

KIL vant den vanskelige kampen på Høddvoll. LIVE I BILDER |

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

To mål, null baklengs og ingen gule kort. KIL kunne neste ikke drømt om en bedre seriestart i årets Adeccoliga.

Da Arnar Førsund kranglet ballen i mål bare sekunder for pausen, la det meste an til å bli en drømmeåpning.

– Dette var bare så deilig. Med det er samtidig det vi hadde regnet med. Vi gikk for seier og dette var en fin bekreftelse for oss, sier en glad målscorer Førsund til Glåmdalen etter kampen på Høddvoll i går kveld.

– Er solide

Midtstopperkjempen, som hadde unggutten Gøran Wigum som makker i serieåpningen, mener KIL viste solid spill.

– Vi er solide. Den siste uka har vi bare finpusset på ting og tang. Vi er trygge på oss selv og jeg føler vel at Hødd aldri var farlige i dag, sier Førsund.

Også trener Tom Nordlie var begeistret over det han fikk se av sine gutter utpå den forbausende grønne gressmatta på Høddvoll.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med det vi fikk til i dag. I treningskampene har vi hatt dårlige perioder, men i dag minimerer vi den dårlige perioden. I tillegg er vi bedre i den dårlige perioden. Det er jeg fornøyd med, sier Nordlie som trekker fram Henry Joseph Shindika og Christian Aas som KILs beste spillere.

– Jeg synes dette var en lagseier, men Henry og Aas er et lite hakk bedre enn resten i dag. De storspilte, roser Nordlie.

Sistnevnte pådro seg en skade og måtte byttes ut. Nordlie visste i går kveld ikke hvor alvorlig skaden var, men han håper at den tanzanianske midtbanespilleren er kjapt på beina igjen.

– Han fikk en stempling i kneet, så jeg håper det bare en støtskade og ikke leddbåndsskade. Han er en viktig spiller for oss, som alltid blir bedre når det skal spilles om poeng, sier Nordlie.

Åpnet hotell

Nordlie har en meget god statistikk i oppgjørene på Høddvoll. Ifølge ham selv har han kun tapt én gang – med Sandefjord – på den sagnomsuste banen ved havgapet.

KIL-treneren mener bortelaget var nærmere tre og fire mål enn at hjemmelaget var en redusering.

– Vi holder nullen, og korter ned våre dårlige perioder og kunne faktisk gått opp til både 3–0 og 4–0. Å vinne 2–0 her er det nok ikke mange som kommer til å gjøre, sier Nordlie, som valgt en litt dristig reisevariant foran kampen.

– Vi reiste så vi var her bare fire timer før kamp. I tillegg var det ingen hotell åpen i Ulsteinvik, men de var heldigvis snille og åpnet hotellet her ute bare for oss, smiler Nordlie.

– Godt å komme i gang

Målscorer Arnar Førsund gleder seg nå til fortsettelsen, som begynner med Tromsdalen neste søndag.

– Det er nå poengene deles ut. Det er nå det gjelder. Det er dette vi trener hele vinteren for. Det var rette og slett bare kjempegodt å komme i gang med sesongen, smiler Førsund, som denne gangen scoret med beina, ikke hodet.Endelig er det seriestart i 1. divisjon! Kongsvinger har dratt til vestover, for å gjeste Hødd og Høddvoll Stadion til en forrykende serieåpning.

– God start

Kampen åpnet rolig, men etter tjue minutter satt kampens første mål i kassa. Det sto Olav Tuelo Johannesen for. Mot slutten av første omgang fikk KIL, og Arnar Førsund, en dobbelsjanse – og på forsøk nummer to fikk forsvarspilleren satt ballen i nettet. Kongsvinger ledet 0–2 til pause.

Andre omgang var rolig fra begge lag, uten de aller største sjansene. Kampen endte 0–2.

– Vi kommer til å sanke mange 3-poengere framover, og det var godt å starte med en scoring også, sier målscorer Olav Tuelo Johannesen.

KIL-trener Tom Nordlie var også fornøyd med kampen.

– Folk har tvilt på oss – det har ikke jeg. Nå holdt vi nullen igjen, og vi er helt klart farligst framover. Vi kunne fort ha scoret både tre og fire mål, sier Nordlie.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE I VÅRT DIREKTESENTER.

Kommentator på Radio Kongsvinger, Pål Erik Berntsen, hadde følgende å si i pausen.

– KIL starta litt usikkert, og Hødd hadde mest ballen. De hadde dog ikke de alt for store sjansene. Det hadde KIL. På sin andre sjanse i kampen scoret Olav Tuelo, og Kongsvinger fortsatte å produsere sjanser. Mot slutten av omgangen økte Arnar Førsund til 2–0. Med tanke på de store sjansene er det fullt fortjent at Kongsvinger leder, sa Berntsen i pausen.

Pål Erik Berntsen kommenterte også baneforholdene på Høddvoll før kampstart.

– Det er nok lettere for KIL å ta overgangen fra kunstgress til naturgress, enn det er for andre lag å ta overgangen til kunstgress. Men det er klart at banen her i dag ser bløt og tung ut – og er nok en vesentlig forskjell fra det KIL er vant til, sa Berntsen.

HØDD – KONGSVINGER :

SLUTT – 0–2

89 – Hødd får ikke hull på den berømte byllen! Torset header like over for vertene. Det ser ut til å gå mot tre Kongsvinger-poeng på Høddvoll.

75 – Hødd nærmer seg redusering! Innbytter Standal kommer alene mot Deinoff. Sistnevnte kommer seirende ut av duellen, og få slått til hjørnespark.

67 – Kongsvinger nær sitt tredje for dagen! Aas slår en smart stikker mot Johannesen, men sistnevnte surrer i mottaket og roter bort en stor mulighet.

64 – Dobbeltsjanse for gjestene! Både Johannesen og Moen får sjansen til å overliste Nyland, men ingen makter å sette ballen i mål.

51 – God sjanse for vertene! Mork slår inn, og foran mål lurer Karlsen. Spissen stusser ballen like utenfor stolpen. Nær redusering på Høddvoll!

46 – Andre omgang er sparket i gang.

PAUSE – Kongsvinger tar med seg en 2-0-ledelse i garderoben på Høddvoll. Tuelo Johannesen og Førsund har stått for scoringene.

45 – MÅL! 0–2: Arnar Førsund dobler ledelsen for Kongsvinger! Forsvarsspilleren får to sjanser inne i Hødds 16-meter, og på sitt andre forsøk setter han ballen i nota.

35 – Nok en gang er Tuelo Johannesen frampå! Shindika vinner ballen høyt i banen og spiller fri Tuelo Johannesen. Nyland er imidlertid med på notene og redder vakkert.

26 Tuelo Johannesen scorer sitt andre, men målet blir anullert! «Den hjemvendte sønn» stupheader ballen i mål, men blir avblåst for offside.

20 MÅL! 0–1: Olav Tuelo Johannesen sender KIL i ledelsen på Høddvoll!

15 – Kampens første store sjanse ved Magnus Myklebust. Klemmer til, og ballen stryker like over tverrliggeren.

00 – KAMPSTART

Før kamp: KIL er på plass på Høddvoll, og er klare for årets første seriekamp.

Artikkeltags