Nystuen vs. Nystuen

Artikkelen er over 13 år gammel

I kveld spiller Espen og Erik Nystuen kamp mot hverandre for første gang.

DEL

Dagens KIL-mannskap møter et lag spekket med gamle KIL-stjerner til dyst i Kongsvingerhallen, og i sentrum: Far og sønn Nystuen.

Duoen har brukt mye tid sammen i fotballsammenheng. Erik var trener for eldstesønnen fra småguttelaget og opp til a-laget, og selv om «gamlefar» Erik (48) avviser at kampen vil bli preget av prestisje, har han følgende melding til junior:

Hodeduell

- Jeg har ett mål i kampen, og det er å slå Espen i en hodeduell. Klarer jeg det, skal jeg be om å få bytte. Da har jeg gjort jobben min, sier senior Nystuen og flirer godt.

- Han har ikke nubbesjans. Det er jo så vidt han klarer å lette over bakken, svarer Espen kontant med et glimt i øyet.

- Er det fare for at det kan bli litt prestisje likevel med tanke på at det garantert vil bli mange tilskuere på tribunen?

- For min del er den tida over, men jeg må innrømme at jeg er litt redd for helsa til oss gamlekara hvis det kommer mye folk. Det er mange som kommer til å kjenne lukta av sagmugg, og da er det lett å ta i litt ekstra. Men dagens KIL-lag er nødt til å være storfavorittter. Etter det jeg har forstått skal kampen spilles fra 16-meter til 16-meter med sju mann på banen, og da bør de ha bedre kondisjon enn oss, sier «Gullfot», som banket inn 24 mål på 97 kamper i toppserien fra KIL rykket opp i 1983 og fram til han ga seg på toppnivå i 1987.

Slenger med

- Nå er jeg med på Vinger FK for å ha det moro. Men jeg kommer til å gi klar beskjed om at jeg ikke skal spille spiss. Det gjorde jeg et par ganger i fjor, og det resulterte i et par brukne ribbein.

Espen legger ikke skjul på at et tap mot gamlegutta vil være tungt å svelge.

- Det kan bare ikke skje, da kommer jeg til å bli mobbet ut av huset. Selvsagt er vi favoritter, utover i kampen bør forskjellen i treningsgrunnlaget gi seg utslag.

Stjerner på benken

Kampstart i kveld er 18.00. Laget med gamle KIL-spillere teller i alt 19 spillere - pluss et stjernespekket støtteapparat.

Kafeteriaen i Kongsvingerhallen starter serveringen en god time før kampstart.

FAKTA

«Gamle» KIL stiller med disse spillerne: Svein Ystenes (52), Vidar Sanderud (44), Åge Steen (45), Ståle Bokalrud (38), Hai Ngoc Tran (30), Erik Noppi (35), Knut Nordnes (48), Arnfinn Engerbakk (41), Johan Hammarström (38), Dag Riisnæs (36), Jørn Karlsrud (40), Tor Arne Sannerholt (38), Caleb Francis (37), Dag Arnesen (39), Uno Arnesen (42), Erik Nystuen (48), Olav Nysæter (50), Trym Bergman (36), Pål Håpnes (35).

Dagens KIL stiller med disse: Fredrik Eriksen, Kjetil Byfuglien, Kai Olav Ryen, Eskild Koffeld, Kjetil Gerhardsen, Ragnar Koffeld, Tore Andreas Gundersen, Lars Erik Fremming, Espen Nystuen, Patrick Holtet, Kim Roger Strand, Paul Olausson.

Artikkeltags