Ny krangel om KIL-penger

Per Verner Vågan Rønning

Per Verner Vågan Rønning

Artikkelen er over 11 år gammel

Nå er det Per Verner Vågan Rønnings klubb som mener den har penger til gode.

DEL

Moderklubben til den ferske Bodø/Glimt-spilleren, Levanger FK, mener nemlig at den har 70.000 kroner til gode av KIL Toppfotball.

Pengene skal ha vært utbetalt i forbindelse med Vågan Rønnings overgang fra nettopp KIL til AIK i Sverige.

Ifølge Trønder-Avisa består tvisten i om når spilleren faktisk var klar for AIK. Dersom et videresalg skjedde i 2006 ville det utløse 20 prosent av salgssummen til Levanger FK. Dersom det kom til å skje i 2007 ville prosenten synke til 15.

Per Verner Vågan Rønning ble solgt fra KIL til den svenske toppklubben for 1,33 millioner kroner. Avtalen mellom klubbene ble signert 20. desember 2006, men KIL mener at spilleren ikke ble klar for sin nye klubb før første uka i januar på grunn av venting på legetest og personlig kontrakt.

– Vi mener kontrakten er gyldig fra 20. desember og at vi skal ha rundt 270.000 av overgangsbeløpet, sier sportslig leder Bjørn Pedersen i LFK til Trønder-Avisa.

– Kontrakten er skrevet under 20. desember, men den ble ikke gyldig før første uka i januar 2007 på grunn av at den forutsatte at spillerens legetest og personlige kontrakt var i orden. Vi har derfor overført 15 prosent av overgangsbeløpet, 199.500 kroner, sier daglig leder Jens Njøsen i KIL.

Og der står saken.

Nå er det opp til Norges Fotballforbund å komme med en anbefaling til klubbene.

Artikkeltags