Ståle Solbakken har flere ganger vekket harme hos KIL-supporterne gjennom sine kommentarer om klubben. Nå varsler den kommende landslagstreneren at det er slutt på den verbale ordkrigen.

Det er Ståle Solbakkens mor, Mona, som er hovedgrunnen til at det ikke blir mer «drittkasting» mot KIL-fotballen. Hun har gitt sønnen munnkurv.

– Min mor ble litt bekymret over sinnet som kommentarene om KIL skapte. Hun har bedt meg om å holde kjeft i tiden framover, og det må jeg nesten respektere, sier Solbakken.

– Man skal ta hensyn og lytte til sin kloke mor, smiler KIL-leder Henrik Mohn.

– Jeg sendte en melding til Ståle etter den siste runden i media som var for ikke så lenge siden. Da skrev jeg: «Kjære Ståle, skal ikke dette snart ta slutt», forteller Ståles mor, Mona Solbakken til Glåmdalen.

– Det var morsomt før da Grue og KIL var jevngode, men det begynner å ble en del år siden, sier hun videre om årsaken til at hun sendte sønnen meldingen.

– KIL er lokomotivet

Ståle Solbakken svarer dette på spørsmålet om det ikke er hans jobb å samle hele folket som kommende landslagssjef – og ikke å ligge i «krig» med KIL-supportere?

– For meg er egentlig dette en veldig liten sak. Jeg kommer fra en liten kameratgjeng som alltid har drømt å slå KIL ut av cupen. La oss nå leve i håpet, selv om den sportslige rivaliseringen mellom klubbene nok er ferdig for evig og alltid. KIL er det store lokomotivet, mens vi må erkjenne at Grue-fotballen neppe kommer tilbake i noen stor nasjonal sammenheng, innrømmer Solbakken.

– Velkommen, Ståle!

KIL-leder Mohn er ikke blant de som har hisset seg opp over Solbakken-kommentarer som «Kongsvinger opp, HamKam ned. Verre blir det ikke for en fra Grue».

– Jeg tror egentlig Ståle har hatt det like moro som jeg har hatt med å svare journalister for å holde debatten varm. Jeg vet med 100 prosent sikkerhet at Solbakkens KIL-kritikk er en gimmick som han har mye moro med. Det er egentlig ingen stridsøks å begrave, men hvis Ståle vil se litt god fotball inviterer jeg han gjerne til Gjemselund, sier Mohn.

– Ved å rykke opp og holde dere i eliteserien, tvinger dere jo Solbakken til Gjemselund-besøk?

– Ja, det er ingen tvil om at det fortsatt er målet. Om det ligger et lite KIL-hat i Ståles Grue-blod bekymrer det meg uansett ikke. Han er en meget ryddig person, som vet hvilken hatt han skal bruke til enhver anledning. Han har integritet, og som landslagssjef er jeg sikker på at han ikke vil favorisere favorittklubbene HamKam og Lillestrøm, sier Mohn – og legger til:

– Som sambygding er det bare å gratulere Ståle med landslagsjobben. Om det er fortjent får resultatene vise, men du verden hva mannen har prestert og opplevd som både trener og spiller, fastslår KILs styreformann og fungerende daglig leder.