Moltzau scoret to

SKADER: Både Gøran Wigum og Magnus Solum er ute med skade under treningskampen mot Nybergsund søndag ettermiddag.

SKADER: Både Gøran Wigum og Magnus Solum er ute med skade under treningskampen mot Nybergsund søndag ettermiddag.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Christian Moltzau hadde dagen, og utnyttet alle sjanser. Unggutten ordnet seieren for KIL.

DEL

Kampen mot Nybergsund var preget av mange unge spillere på banen, men ungguttene kastet ikke bort tilliten.

Kort oppsummert gjør Ole Christian Moltzau en strålende KIL-figur i treningskampen, og er dagens eneste målscorer. Først scorer han i det femte minutt, og deretter tar han ansvar etter at Nybergsund har utlignet.

Det ender 2–1 til KIL. Som ventet i en slik rutinekamp, men som likevel ble spennende nok.

Andre omgang

Det skjer lite på banen så langt i annen omgang. Spillet bølger rolig frem og tilbake.

Ole Christian Moltzau er KIL-spilleren som har utmerket seg best i dag. Han har vært en av KILs mest aktive spillere mot Nybersund.

Så skjer det som ikke skal skje:

Nybergsund scorer ved Semming Graff Nygård. Graff Nygård sniker seg inn bak stopperne i 16-meteren, på et tandert innlegg Kongsvinger så ut til å undervurdere. Svakt markert av Kai Olav Ryen.

Det står 1–1 i Kongsvingerhallen.

Tempoet har blitt skrudd opp betraktelig etter utlikningen. Kongsvinger kjemper nå.

80 minutter av kampen må gå før KIL igjen scorer. Ole Christian Moltzau har tatt kommandoen i dag. Henry Joseph Shindika slår mot Moltzau, som igjen er noe heldig. Ballen går via et Nybergsund-hode, og han får smelt hardt til ballen på fem-seks meter. Ballen går i mål, og KIL tar tilbake ledelsen.

Kampen ender 2–1 til KIL, selv om det ble nervepirrende da Nybergsund utlignet.

Første omgang

KIL er ikke spesielt beskjedne i dag, og benyttet raskt sjansen da den viste seg allerede fem minutter etter kampstart mot Nybergsund, som for tiden har en slunken spillerstall.

Ole Christian Moltzau får æren av å avslutte angrepet etter pasning fra Petter Tiller Larsen. I forkant har Myklebust fått ballen oppover venstrekant nesten uforstyrret. Et svakt innlegg går via Larsen, og inn til Moltzau, som får avslutte fra to meter.

Da var det pause i Kongsvingerhallen. Et Nybergsund-lag, som til å begynne med virket uklare, har tatt seg gradvis innover. Kongsvinger har til nå vært det dominerende laget, men gjestene har ved flere anledninger vist et ønske om å henge med. Skal ikke undervurderes.

Før kampen

KIL møter Nybergsund i treningskamp i Kongsvingerhallen søndag 13.00.

Tidligere i uka ble det meldt at flere spillere var på vei tilbake fra skade, men nå har to spillere fått vite at de må stå over.

KIL-trener Stian Aasen forteller at Gøran Wigum har en leggskade som setter han ute av spill i februar, mens Magnus Solum har en betennelse i låret.

Dermed må KIL klare seg uten forsvarsspilleren Wigum og spissen Solum mot Nybergsund.

Artikkeltags