– Meningsløst å skrive sånt

HamKam-trener Vegard Skogheim.

HamKam-trener Vegard Skogheim. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

HamKam-spiller Kristoffer Hagen skriver på Twitter at Arnar Førsund skal grisetakles. Det liker trener Vegard Skogheim dårlig.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Etter at Arnar Førsund fredag fyret opp de fleste på Hamar med noen kraftsalver mot folkene, byen og laget, ble HamKam-spiller Kristoffer Hagen (21) oppfordret til å grisetakle midtstopperen. På Twitter svarte han følgende:

– Bestilling mottatt! Mission complete innen de første 5! Korsbånd, lårhals og leddbånd røket.

Det er noe HamKam-trener, og tidligere KIL-trener, Vegard Skogheim setter lite pris på.

– Helt håpløst. Meningsløst. Det er ikke der vi skal være. Vi skal ikke ha folk som går vekk fra kampbildet på den måten. Vi skal være tøffe og harde, men fair, sier Skogheim til Glåmdalen Nett.

Han bekrefter at han skal ta en alvorsprat med 21-åringen om hvordan oppførselen skal være på sosiale medier.

– Jeg setter det på kontoen at han er ung og ikke har vært med i "gamet" så veldig lenge. Men vi må ta det opp, sier han.

Selv beklager Hagen utspillet og mener at det er andre som har skrevet det på profilen hans.

– Det er bare å beklage. Det kom feil ut, og noen har vært på twitter-profilen min. Det er ikke slik jeg ønsker å framstå, og sånt er ikke personlig ment, sier Kristoffer Hagen da Glåmdalen Nett konfronterte ham med tvitringen.

Skogheim kjenner spilleren sin såpass at han vet det ikke var ment personlig mot Førsund.

– Han skriver det sånn at det ikke er personlig ment, men slike ting skal ikke skrives på nett, slår treneren fast.

Førsunds uttalelser mot Hamar og HamKam er noe Skogheim tar med knusende ro.

– Sånt får vi tåle. Det er ikke første gang vi blir rakket ned på. Og det er en del av å fyre opp før et lokaltderby. Han får lov til å mene det han vil, og det er legitimt at Arnar har hatt en dårlig periode her oppe. Det beklager jo jeg, for jeg ønsker jo ikke at mine spillere skal ha en dårlig tilværelse her, sier Skogheim.

Skogheim håper dog at den store opphausingen ikke eskalerer i større proposjoner.

– Uavhengig av at det er et lokalderby med mye følelser og hat, så skal det være fair. Ikke bare på banen, men også på tribunen. Det skal ikke være noe drit. I så fall skal det være riktig drit i at supporterne skriker litt mot hverandre. Men 7-åringen som er på Gjemselund på lørdag skal føle seg trygg, understreker Skogheim.

Artikkeltags