Kjøretimen ga ryggkink

KIL-spiller Gøran Wigum pådro seg kink i ryggen under bilkjøring, og er usikker foran helgens toppkamp.

KIL-spiller Gøran Wigum pådro seg kink i ryggen under bilkjøring, og er usikker foran helgens toppkamp. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er nok det merkeligste skaden jeg har hatt, sier KILs midtstoppertalent Gøran Wigum (21).

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Fra tid til annen dukker det opp utrolige historier om idrettsutøvere som skader seg på de mest utenkelige måter – utenfor idrettsarenaen.

Nå har KIL Toppfotball fått sin egen historie på denne adelskalenderen over snåle idrettsskader.

Midtstoppertalentet Gøran Wigum pådro seg mandag en kink i ryggen, og har fått behandling av kiropraktor for dette.

Det spesielle med dette er at skaden oppsto mens han kjørte bil mandag, dagen etter 2–0-seieren mot Tromsdalen på Gjemselund.

– Kink i ryggen er helt jævlig! Håper å være klar for trening på torsdag, selv om det ikke føles sånn akkurat nå, skrev Wigum på Twitter tirsdag.

– Veldig spesielt

Senere forteller KILs mest uheldige spiller – i hvert falle denne uka – at det går riktig vei med den noe snåle skaden.

– Det er litt bedre i dag, og jeg håper og tror at jeg rekker kampen mot Sarpsborg 08 på søndag, men akkurat nå tar jeg bare én dag av gangen, sier Wigum, som naturligvis drar litt på smilebåndet da Glåmdalen spør om skaden.

– Det var veldig spesielt. Jeg satt og kjørte bil, så begynte jeg å kjenne det litt i ryggen. Da jeg var framme på Kongsvinger igjen var ryggen helt av og jeg måtte nesten legge meg ned, forteller ulykkesfuglen om den uheldige bilturen.

– Det er nok det merkeligste skaden jeg har hatt. Det er selvsagt komisk og jeg må bare le litt av det selv også, men samtidig er det jo veldig kjedelig også at jeg ikke kan trene for fullt, fortsetter unggutten, som innrømmer at han har fått høre en og annen slengbemerkning fra sine lagkamerater om det noe spesielle skadeavbrekket.

– Magefølelsen er god

Selv om ryggen fremdeles er litt vond, er magefølelsen for at han kan spille helgens toppkamp i Østfold god, for unge Wigum, som kom til KIL sommeren 2010. Han skrev under på en proffkontrakt med klubben foran 2011-sesongen og er av de spillerne klubben satser hardt på for framtida.

– Magefølelsen min sier at jeg rekker kampen, sier 21-åringen som har gått til kiropraktorbehandling i stedet for trening denne uken.

Gøran Wigum har spilt begge KILs seriekamper denne sesongen, og har fått skryt for innsatsen på banen. KIL står fremdeles uten baklengsmål og unggutten har bidratt sterkt til nettopp det.

På Glåmdalens børs har sogndølen scoret to femmere for sin innsats i midtforsvaret sammen med makker Arnar Førsund.

Artikkeltags